Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR BROKKOLI- OG AVOKADOSUPPE

BROKKOLI- OG AVOKADOSUPPE

av Espen Nersveen

Suppe er utrolig enkelt, det er stort sett ganske så sunt, og en perfekt måte å få brukt opp rester på, som igjen gjør det til billige middager. Min største overraskelse med denne suppen var ikke hvor god den endte opp med å bli, men at barna slukte den og slikket seg rundt munnen etterpå.

Jeg har mine foreldre som nærmeste nabo, og selv om de er til støtte for meg på mange områder i livet, så utmerker de seg særlig som barnevakter. De sier alltid ja, barna mine elsker de, og nærheten gjør at de har utviklet et helt unikt forhold til hverandre. Min beste, og i grunn eneste, måte å si takk på er å invitere på mat og vin med jevne mellomrom. Noen ganger skeier vi litt mer ut med helgemiddager, men stort sett så lager jeg noe enkelt i hverdagen når de har hentet på skole og i barnehage for eksempel.

Med en litt tom lommebok, og litt dårlig tid, men endel grønnsaker i kjøleskapet så falt valget på suppe. Jeg hadde en brokkoli som var blitt litt sliten, jeg hadde en fennikel, litt basilikum og en overmoden avokado. Det fikk duge. Du har kanskje et par grønne asparges, noe grønnkål, rester av en sellerirot og litt gressløk. Da får det duge for deg. Man tager hva man haver. Koker, moser, smaker til, og vipps; ferdig suppe!

Brokkoli, fennikel, avokado og basilikum.

BROKKOLI- OG AVOKADOSUPPE

Suppe er utrolig enkelt, det er stort sett ganske så sunt, og en perfekt måte å få brukt opp rester på, som igjen gjør det til billige middager. Min største overraskelse med denne suppen var ikke hvor god den endte opp med å bli, men at barna slukte den og slikket seg rundt munnen etterpå. GRØNNSAKER OG VEGETAR suppe, grønnsaksuppe, brokkolisuppe European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 3.7/5
( 23 vurderinger )

Ingredienser

 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1,5 liter grønnsakskraft/buljong
 • 1 brokkoli
 • 1 fennikel
 • 1 avokado
 • 1 basilikum
 • 2-3 ss creme fraiche
 • litt bacon
 • olivenolje
 • sitron
 • salt

Sånn gjør du det

- Kutt løk og hvitløk i små biter og fres det blankt i litt olje i en passe stor kjele.

- Grovhakk bacon og stek dette i en panne. 

- Hell grønnsakskraften, eventuelt vann og buljongterninger, i kjelen og gi det et oppkok. 

- Grovhakk brokkoli og fennikel og ha det over i kjelen. Kok dette til det er mørt, omtrent 5 minutter. 

- Trekk kjelen vekk fra varmen og tilsett avokado og basilikum. Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og kjør alt til en suppe. 

- Vend inn noen spiseskjeer med creme fraiche og smak til med salt, litt god olivenolje og et par skvis med sitron.

- Hell suppen over i noen dype skåler og legg en liten haug med bacon i midten. Litt olivenolje og noen finhakkede urter vil heller ikke skade selvfølgelig. Server gjerne med et godt surdeigsbrød.

- I glasset hadde vi en italiensk artigper fra produsenten Furlani, men kanskje du skal prøve med en Silvaner fra Franken i Tyskland, eller en god Alvarinho fra det nordlige Portugal.

- God middag!

Mer snacks