Hjem MINE OPPSKRIFTERBRØD OG BAKST LUFTIGE PANNEKAKER

LUFTIGE PANNEKAKER

av Espen Nersveen

Hos mine barn så har ikke luftige pannekaker noen tilknytning til USA, men snarere sommerhuset vi leide i sommer i Piemonte. Da spiste de dette med hjemmelaget syltetøy hver eneste dag til frokost, og det tok bare et halvt års tid før jeg fikk surret meg til å gjenskape pannekakene her hjemme.

I hverdagene så koker jeg havregrøt til frokost hver bidige dag, og den får de spise i stua foran NRK Super i mens jeg lager matpakker og sørger for at alt de skal ha med seg til skole og barnehage er på plass. I helgene derimot er skjermer skrudd av, musikk skrudd på, levende lys er tent og vi spiser på spisebordet. Sammen. Jeg skal ikke skryte på meg at de gidder å sitte så lenge ved bordet, men hyggelig er det uansett. Og jeg blir alltid sittende med kaffen og noe å lese på etter de har hastet avgårde til noe som er mer gøy enn en pappa som spør «hvordan har dere det om dagen? Sånn egentlig.»

I så henseende er det kanskje ikke noe lurt å servere disse pannekakene. De falt såpass i smak at minstemann brukte ca. 37 sekunder på å konsumere sin, mens storesøster dyttet innpå to stk på knappe halvannet minutt. «Kan vi gå fra bordet nå pappa?»
De trengte ikke å si noe om frokosten hvertfall, relativt trygg på at den falt i smak.

Jeg fikk 6 store, luftige og superdigge pannekaker fra denne oppskriften.

LUFTIGE PANNEKAKER

Hos mine barn så har ikke luftige pannekaker noen tilknytning til USA, men snarere sommerhuset vi leide i sommer i Piemonte. Da spiste de dette med hjemmelaget syltetøy hver eneste dag til frokost, og det tok bare et halvt års tid før jeg fikk surret meg til å gjenskape pannekakene her hjemme. BRØD OG BAKST pannekaker, amerikanske, luftige, saftige, frokost European Print oppskriften
Nok til: 3 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 4.1/5
( 15 vurderinger )

Ingredienser

  • 3 egg
  • 2 dl melk
  • 150 g hvetemel
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt

Sånn gjør du det

- Skill eggene. Pisk eggehvitene sammen med sukkeret til en luftig og myk marengs med stive topper. 

- Visp sammen eggeplommene, melk, hvetemel, salt og bakepulver.

- Vend marengsen inn i pannekakerøren.

- Stek pannekakene i litt smør i en egnet panne, men pass på at den ikke er for varm. Styrke 5-6 er fint. Når det begynner å komme litt bobler på toppen kan du snu de. De skal være gyllenbrune, men ikke svidde. 

- Serveres med noe godt syltetøy, lønnesirup, rørte bær, sukker, en skvis sitron eller hva annet dere måtte foretrekke. 

- Ikke ha forventninger om en lang og rolig frokost. Det blir tomt på et par minutter.

Mer snacks

2 kommentarer

Marianne februar 16, 2020 - 08:55

Takk, alltid en glede å lese dine oppskrifter med flotte kommentarer.
God søndag til deg.
Marianne

Marianne februar 16, 2020 - 08:55

Hei igjen, Hva hadde du drukket til revet svinenakke?

mvh
Marianne

Det går ikke å kommentere