Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP EN FINFIN MIDTUKES-NEBBIOLO

EN FINFIN MIDTUKES-NEBBIOLO

av Espen Nersveen

Etter å ha vært på to fantastiske turer til Piemonte så er det etterhvert en rekke ting som gir meg en lengsel etter å dra tilbake. En enkel espresso, rosmarin, nesten alt av pasta og selvfølgelig ethvert glass med nebbiolo. Shit. Jeg må tilbake snart. Dagens nebbiolo er en godt priset go’sak som er perfekt til den digge pastaretten du koker opp midt i uka.

Ole Martin Alfsen (OMA) begynner etterhvert å få en ganske raus portfolio med viner, og felles for de alle er et det er kvalitetsviner til gode og tilgjengelige priser. Denne vinen, en Langhe Nebbiolo er intet unntak. Det er altså en vin bestående 100% av druen nebbiolo fra det relativt vidstrakte område Langhe i Piemonte, nord i Italia. En drue og et område jeg anbefaler alle som er nysgjerrige på vin om å utforske videre. Og til 180 kroner er dette definitivt et fint sted å begynne.

Oma Langhe Nebbiolo 2012
Pris: 180,-
Varenummer: 1824701
Basisutvalget

Lyserød og klar farge. Noe beskjeden nese med skogsbær, skogbunn og lakris. Det dufter høst. Middels fyldig med fast, stram og syrlig munnfølelse. Kjølig frukt med saftige, sursøte kirsebær. Syrlig avslutning med god lengde og pent integrerte, forholdsvis myke, men strukturerte tanniner. Litt luft eller opptil 5 år på langs vil gjøre godt.En flott Langhe Nebbiolo som er både elegant og kraftfull på en og samme tid, et meget godt kjøp. Drikk den til en smaksrik pastarett, lam eller en god gryte med storfe.

Mer snacks

1 kommentarer

Heia Mat – OKSESKANK MED ROTMOS februar 17, 2016 - 21:37

[…] bucco, men det er mer smak i en fint marmoret okse så derfor ble det slik. Til maten drakk vi en Langhe Nebbiolo fra hele Norges OMA (Ole Martin Alfsen), en lekker og særdeles gunstig priset […]

Det går ikke å kommentere