Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN DIEBOLT-VALLOIS – EN FAVORITT FRA CHAMPAGNE

DIEBOLT-VALLOIS – EN FAVORITT FRA CHAMPAGNE

av Espen Nersveen

Nå skal det sies at lista mi med favoritt-champagner er forholdsvis lang, men at denne er en viktig del av gjengen er det liten tvil om. En nydelig balansert vin med behagelig kremet mousse som både er bredt tilgjengelig (basisutvalg) og pent priset (370,-) er vanskelig å mislike. En Champagne som virkelig er en optimal start på måltidet, eller helgen, eller fordi man bare er keen på et glass Champagne.

Diebolt-Vallois er et familieeid champagne-hus, med 11 hektar vinmark, og tilholdssted i landsbyen Cramant. Et område med kalkholdig jord særlig velegnet til dyrking av Chardonnay. Innholdet til denne flasken er druer 3 forskjellige årganger, druene håndplukkes og dosage på denne flasken er på 6-8 g/l. En utmerket Champagne som jeg har hatt sansen for helt siden den ble meg anbefalt på Røa Vinmonopol for noen år siden.

Dersom anledningen eller lommeboken tillater det så vil jeg anbefale Fleur de Passion fra samme produsent. Dette er kronjuvelen til Diebolt-Vallois og blir kun produsert i de beste årgangene. Den er ikke i standard-sortimentet til Vinmonopolet, men er allikevel å få tak i hos utvalgte spesialpol.

DIEBOLT-VALLOIS CUVÉE PRESTIGE BLANC DE BLANCS

  • Produsent: Diebolt-Vallois
  • Vin: Cuvée Prestige Blanc de Blancs
  • Land: Frankrike, Champagne
  • Drue: 100% Chardonnay
  • Årgang: NV (non-vintage)
  • Alkohol: 12,5%
  • Utvalg: Basis
  • Varenummer: 4005301
  • Pris: 370,-
  • Poeng: 91

SMAKSNOTAT

Meget frisk, elegant og innbydende nese med norske epler, gjærbakst og mineralitet. Oppleves ekstremt forfriskende i munn, ren, nydelig balansert og pent syrlig. Sødmefull sitrusfrukt, friske epler og flott kremet mousse. Særs god lengde med delikat, lett tørrende og lang ettersmak. Nam. Mye Champagne for pengene. En ypperlig start på et måltid, til noe skalldyr eller alt annet som er godt med Champagne.

Sjekk om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på vinmonopolet.no.

Mer snacks