Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN SYD-FRANKRIKE LEVERER

SYD-FRANKRIKE LEVERER

av Espen Nersveen

Helt siden jeg begynte å fatte interesse for vin har jeg vært relativt snever i forhold til hva jeg har drukket. Mye Burgund, tysk riesling og rødt fra Piemonte. Lite visste jeg da at jeg plutselig skulle falle pladask for en trio svært så generøse viner fra Languedoc, helt syd i Frankrike.

Jeg har et ønske om å smake litt bredere enn jeg har gjort så langt, utvide horisonten, vin-vokabulæret og smaksløkene. Jeg var nylig på en vinmesse på Gamle Logen, og det var her jeg med midt ny-åpne sinn ble gjort oppmerksom på disse tre (og mange flere) flaskene. Viner som var saftige, utilslørte, tøsete tilgjengelige og svært så rause. Vinglede på flaske. Og når noe opptrer såpass flørtende så klarer i hvert fall ikke jeg å styre unna. Så om du ønsker å prøve noe nytt til helgen, og er åpen for forføring så les videre.

God vinhelg!

 


Nydelig aromatisk med mørk, frisk frukt på duft. Noe grønt urtepreg skjærer gjennom, og gir vinen karakter. Fint balansert. Saftig, solmodent og leskende. Dybde og konsentrasjon. Subtil syre, men tette tanniner griper tak og gir en fast og fin avskjed. En særdeles leken og tilgjengelig go’bit.

Brigitte Chevalier flyttet fra negociantvirksomhet i Bordeaux til Languedoc for å produsere vin selv. Nå har hun 11 hektar, driver økologisk og har med sine nordvendte vinmarker nådd målet om å produsere en kjølig vinstil i sydligere strøk.

Drueinnholdet i denne flasken er Carignan 80%, Mourvedre 10% og Grenache 10%. Opptil 100 år gamle carignan-vinstokker gir avlinger på ekstremt lave 15 hl/ha.

Varenummer: 3048801 – Pris: 225 – Poeng: 87

 


Intens duft med mørkrød frukt, pepper, krydder og lakris. Sinnsykt juicy med bjørnebær og mørke krydder i munn. Asfalt og lakris. En tett, men delikat og konsentrert vin. Middels syre, faste tanniner og lang ettersmak.

Syrah 40%, Carignan 40%, Grenache 20%

Varenummer: 2170801 – Pris: 270 – Poeng: 89

 


Moreller, bjørnebær, blomster og urter. Lett parfymert og intens duft. Fin fylde, strøken balanse og høy konsentrasjon. Saftig, leskende og delikat fruktkarakter. Mineralsk og særdeles snasen druejuice. Finkornete og slepne tanniner. Digg vin.

Nordvendt vinmark med komplekst jordsmonn av skifer, kalk og leire. Avlingene begrenses til svært lave 18 hl/ha. Det produseres drøyt 4000 flasker.

Grenache 80%, Syrah 20%

Varenummer: 2169001 – Pris: 300 – Poeng: 90

 

Mer snacks

1 kommentarer

Heia Mat – KJØTTFULL OG SOLMODEN BORDVIN oktober 19, 2016 - 12:53

[…] Det er mengden Carignan i denne vinen som gjør at den faller utenfor appelasjonens (Minervois) reguleringer og kun blir en Vin de Table. Denne flasken består av Grenache, Syrah og Carignan, og det aller meste fra vinplanter som er rundt 30 år gamle. Jeg har tidligere smakt La Ciaude av samme produsent. […]

Det går ikke å kommentere