Hjem VIN TIL MATENITALIENSK VIN AROMATISK OG RUSTIKK SICILIANER

AROMATISK OG RUSTIKK SICILIANER

av Espen Nersveen

Som en mann i sin beste alder med hus, kjerring og barn så blir det stadig sjeldnere åpning for å drikke seg totalt snydens. Og godt er vel egentlig det. Men det å nyte et glass vin en, to eller kanskje til og med tre kvelder i uka til maten er derimot definitivt innafor. Og langt på vei å foretrekke. Lite kan slå et godt glass midt i uka.

I dag ble turen tatt til Sicilia, et reisemål som står høyt på ønskelista både hva gjelder mat og vin. Masse spennende produsenter, og selv om vi kanskje er noe uenige hva gjelder bruk av svovel så heier jeg på Sicilianerne. Denne vinen er laget på druen nerello mascalese fra vinstokker som er dyrket like nord for vulkanen Etna.

GRACI ETNA ROSSO 2012

  • Produsent: Graci
  • Vin: Etna Rosso
  • Land: Italia, Sicilia
  • Drue: 100% Nerello Mascalese
  • Årgang: 2012
  • Alkohol: 14%
  • Utvalg: Basis
  • Varenummer: 9077401
  • Pris: 210,-
  • Poeng: 88

SMAKSNOTAT

Klar rødbrun farge. Sødmefull mørkrød frukt, lakris og asfalt på duft. Innbydende i stilen. Saftig anslag som byr på kirsebær, bringebær og en raus porsjon syre. Vinen brer ut om seg med et lakrispreget, mineralsk og lett krydret midtparti. Et teppe av tørrende tanniner tar tak i avslutningen og etterlater en mørk, dyp og lett bitter smak av asfalt, urter og lakris som sitter lenge. 14 prosent alkohol gjør seg til kjenne. En interessant, særdeles matvennlig og spennende vin fra Etna på Sicilia. Kan absolutt anbefales neste gang det står en gryte med oksekjøtt, noe vilt eller et lammelår på bordet.

Se om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på vinmonopolet.no.

Mer snacks

2 kommentarer

Heia Mat – PASTA MED TOMATSAUS OG AUBERGINE juli 13, 2016 - 19:35

[…] – God middag. Siden denne retten har sitt utspring fra Sicilia så kanskje fylle glassene med en rødvin fra Etna? […]

Heia Mat – BRAISERT HØYRYGG MED POTETMOS september 30, 2016 - 08:21

[…] – I glasset kan du gjerne ha noe godt fra Piemonte eller noe snacks fra Sicilia. […]

Det går ikke å kommentere