Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN UIMOTSTÅELIG BURGUNDER

UIMOTSTÅELIG BURGUNDER

av Espen Nersveen

De aller fleste drikker vin til mat. Eller til gullrekka. Som regel drikkes den til noe. Men når man på en helt tilfeldig onsdag åpner en flaske av denne kvaliteten så trenger man ikke å ha noe til vinen. Vinen gir deg mer enn nok, så både mat og tv kan vente. I hvert fall til du er på det tredje glasset.

Det er ingen hemmelighet at jeg er en sucker for elegante røde burgundere med klokkeklar og konsentrert rødbærsfrukt med maratonlang ettersmak. Men hvem er vel ikke det? Siden jeg handler de fleste av klærne mine på Dressmann så blir det feil å si at denne vinen koster skjorta, men det er jo fordi Dressmann er så billig. For de fleste andre så koster denne omtrent det samme som skjorta. Men den er så definitivt verdt det. Ikke blir det hull i den heller.

PATRICE RION 1er CRU CLOS SAINT MARC 2010

  • Produsent: Patrice Rion
  • Vin: Nuits Saint Georges 1er Cru Clos Saint Marc
  • Land: Frankrike, Burgund
  • Drue: 100% Pinot Noir
  • Årgang: 2010
  • Alkohol: 13%
  • Utvalg: Bestilling
  • Varenummer: 889201
  • Pris: 635,-
  • Poeng: 93

SMAKSNOTAT

Klokkeklar nese med solmodne bringebær, roseblader og skogens dufter. Middels fyldig og svært elegant. Fin dybde i smaksbildet, perfekt balansert med frisk og konsentrert rødbærsfrukt. Streif av krydder. Mektig vin med lett tørrende, mineralsk og særdeles lang avslutning. Nydelig vin med stort lagringspotensiale. Trenger et par timer med luft før den serveres lettere nedkjølt.

Drikker som sagt helt perfekt alene, men vil passe utmerket til de fleste retter av lyst kjøtt som kalv, kylling og svin. Men ikke vær for raus med krydderet.

Denne årgangen forsvant fort, men denne vinen fra 2011 er å finne på utvalgte pol og selvfølgelig på vinmonopolet.no.

Verdens beste vinbutikk.

Mer snacks