Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP HERR ALFSEN KAN LAGE VIN OGSÅ

HERR ALFSEN KAN LAGE VIN OGSÅ

av Espen Nersveen

Jeg har aldri lært meg å sjonglere. Nå har jeg ikke trent intensivt på det, men føler liksom at jeg burde kunne det automatisk. En mann som derimot er rå på å håndtere sjukt mange baller på en gang er snauklipte Mister Alfsen. Han er kokk og sommelier, han sjarmerer via tv-ruta, han produserer oppskrifter til Godt Levert, han lager kokebøker og jaggu har han ikke fått seg en vin også. Helt uanfektet sjonglerer han alle disse prosjektene dag inn og dag ut. Imponerende.

Det er nå mange måneder siden denne vinen ble lansert, og like lenge siden jeg drakk den, så da var det på tide å få ut noen ord om den før neste årgang tar over. For prisen tatt i betraktning så er dette faktisk en feiende fin flaske med vin. Nå skal det jo sies at det ikke er Ole Martin som står for selve produksjonen, det er det talentfulle Davide Rosso fra Giovanni Rosso som gjør. En mann som mener at vinen i hovedsak lages i vinmarken, med full fokus på druekvalitet og vinmarksarbeidet. Jeg har forøvrig skrevet om en annen Barbera han lager tidligere her på bloggen, sjekk den ut her. Denne vinen derimot har Alfsen selv blandet, og uttaler at OMA er blitt en vin «etter mitt hode og min gane». Det kan vi like.

OMA Barbera d’Alba 2012
Pris: 150,-
Varenummer: 878701
Basisutvalget

Mørk rødlilla farge. Frukten på nesa fremstår rund og saftig, sødmefull og solmoden. Klassiske aromaer av kirsebær opp mot solbær, hint av mandelessens og trevirke. Svært saftig og leskende i anslaget, men allikevel med en fast struktur i munn. Mørk og dyp frukt, lakris og lett krydret på smak. Fint balansert og avslutningen er lett tørrende, med tydelig syre og god lengde.

Jeg synes selv at dette er et strålende kjøp, og blant det bedre i denne prisklassen. En digg kjendisvin fra en trivelig kjendis. Vi drakk denne til grillet pizza og hadde med denne kombinasjonen en særs fin midtukekveld. Husker jeg ikke helt feil så lurer jeg på om det ble litt klining utpå kvelden også.

Mer snacks