Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP SAFTIG, FYLDIG OG FRUKTDREVEN BARBERA

SAFTIG, FYLDIG OG FRUKTDREVEN BARBERA

av Espen Nersveen

Et av de beste barbera-kjøpene på polet om du sammenligner pris og kvalitet. Giovanni Rosso har her produsert en saftig og klassisk barbera med mørk fruktkarakter og deilig syre. Passet nydelig til andeconfit.

Familien Rosso har drevet med vin i over 100 år, og på 80-tallet gjorde Giovanni Rosso større endringer i vinmarkene med et mål om å gro best mulig frukt. Men det var først når sønnen Davide Rosso tok over at vinen ble produsert og solgt under eget navn. De holder til i Serralunga d’Alba, og har en klar tanke om at vinen skal smake av sitt terroir.

I disse dager er han også i ferd med å lansere en vin i samarbeid med kokk, sommelier og tv-dude Ole Martin Alfsen.

Giovanni Rosso Barbera d’Alba Donna Margherita 2011
Pris: 160,-
Varenummer: 4962301
Basisutvalget

Mørk rødlilla farge i glasset. På nesa finner du en mørk og solid fruktkarakter med sødmefulle aromaer av plomme og morell. Et lite røykpreg ligger svalt over frukten. Noe urtepreg. I munnen oppleves den som svært fruktdreven med en kraftig, krydret og maskulin kjerne, men samtidig ganske så bløt, sval og rund i kantene. Kirsebær er en klassisk fruktkarakter i barbera, og den er også tilstede her. Et lite animalsk innslag er det også. Fin syrlig finish med en bitter touch av kirsebærskall. God lengde med litt varmt alkoholpreg i finishen.

Vinen har en varm profil. Selve definisjonen på en saftig, fyldig og fruktdreven barbera. Den deilige syren vil bryte fint, og matche bra, med fett- og smaksrik mat. Vi drakk den til confiterte andelår og det taklet vinen fint. En deilig kombinasjon. Vinen vil nok også drikke fint til retter av svin, kanskje til og med ribbe.

Mer snacks

7 kommentarer

Andeconfit | Heia Mat oktober 21, 2013 - 09:27

[…] utmerker seg dermed som en god match. Jeg plukket frem en barbera fra billigkroken i kjelleren, en Barbera d’Alba Donna Margherita av Giovanni Rosso til 160 kroner. Ikke den mest komplekse vinen på markedet, men en innbydende, saftig og […]

Thomas oktober 21, 2013 - 13:32

Synes det er helt supert at du også har begynt å ta for deg vin til maten. Det er jo tross alt to ting som i aller høyeste grad hører sammen.

Jeg savner litt en score på vinene du omtaler, for utfra hva jeg leser har du nok greie på hva du snakker om til å kunne gi din mening om hvor på skalaen de hører hjemme.

Mvh
Thomas

Espen Nersveen oktober 21, 2013 - 14:32

Takk for det Thomas. Når det gjelder score så er det absolutt noe jeg tenker på, og du skal vite at jeg gir vinene score, men det er litt skummelt å skulle dele det med omverdenen. Det er jo ikke som om jeg har tidenes referansegrunnlag og årelang erfaring innen vinindustrien bak meg. Men jeg ser i aller høyeste grad verdien av det.

Jeg kan jo røpe såpass at akkurat denne vinen ligger hos meg på noe rundt 87-88 poeng, ref 100-poengsskalen til Robert Parker.

Så skal du ikke se bort ifra at det vil komme score på alle vinene etterhvert, samt et forklarende innlegg som går gjennom tankene mine bak de forskjellige poengene.

Thomas oktober 22, 2013 - 08:45

Det høres veldig bra ut og er nok en ganske riktig score for denne vinen også. Nå varierer poengene hos de profesjonelle veldig også, så en score viser seg egentlig at handler like mye om egne preferanser som ren skjær kvalitet. I hvertfall når det kommer til toppvin.

Fortsett med den gode jobben, og en score er mer enn velkommen. Det gir et bedre grunnlag for å se hva andre mener om noe en kanskje har en formening om selv også 🙂

Thomas

Espen Nersveen oktober 22, 2013 - 09:25

Pokker ass, nå må jeg jo nesten ta steget ut å gi poeng nå da. Jaja. 🙂
Hater jo filmanmeldelser uten terningkast eller poeng så det blir jo mye av det samme med vin.

Thomas oktober 22, 2013 - 11:56

Det har du helt rett i 🙂

HERR ALFSEN KAN LAGE VIN OGSÅ – Heia Mat november 1, 2018 - 22:59

[…] har forøvrig skrevet om en annen Barbera han lager tidligere her på bloggen, sjekk den ut her. Denne vinen derimot har Alfsen selv blandet, og uttaler at OMA er blitt en vin «etter mitt […]

Det går ikke å kommentere