Kan man noen gang komme seg gjennom en hel uke uten å spise pasta? Det sliter hvertfall vi med, men heldigvis er det dritdigg så da er det jo egentlig ikke noe problem. Så lenge man varierer tilbehør og saus så fortsetter jeg gjerne å spise min ukentlige porsjon med pasta. Nam.
I dag kjørte vi ganske så klassisk med en god hjemmelaget tomatsaus og en fantastisk god salsiccia. Sleng på litt basilikum og parmesan og du har et måltid.
INGREDIENSER
- 200 g salsiccia pr pers
- 100 g pasta pr pers
- 1 boks hakkede tomater
- tomatpure
- sjalottløk
- hvitløk
- laurbærblad
- stjerneanis
- sitron
- basilikum
- parmesan
- olivenolje
- 1 ts sukker
- salt og pepper
SLIK GJØR DU DET
– Fyll opp en kjele med vann til pastaen, kok opp. Ha i litt(mye) salt.
– Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres dette blankt i en panne, tilsett en spiseskje tomatpure, en stjerneanis og et par laurbærblader. Bland sammen. Hell over en boks med tomater. La dette småputre i ca. 10-15 minutter.
– Pølsene kan du enten steke i panne, ca 6 minutter på hver side på middelshøy varm panne eller i stekeovn, ca 20 min på 180 grader.
– Pastaen koker du etter anvising på pakken, som regel noe rundt 10 minutter.
– Ta ut stjerneanis og laurbærblad fra tomatsausen. Tilsett en teskje sukker, saften fra en halv sitron og smak til med salt og pepper. Hell over en god klunk med god olivenolje.
– Hell pastaen over i et dørslag og så over i tomatsausen. Bland godt sammen.
– Ha pastaen over i dype tallerkener, legg over noen pølsebiter. Pynt med litt basilikum og riv over litt parmesan.
Digg da? Skal du virkelig slå ut håret så kan du jo drekke en flaske vin til også.
6 kommentarer
NICE bilde, da!
Hei!
Hvorfor spiser du bare pasta en gang i uken, er du potetmann eller litt på lavkarb?
Er vel heller minimum en gang i uka, men jeg er så absolutt en potetmann også, og en risottomann. Er vel alt annet enn en lavkarbomann hvertfall.
Hei, dette ser godt ut. Jeg lager mine Sicilianske pølser selv. Det er ingen heksekunst, lærte det av en pølsemaker i Castellammare del Golfo. Kvernet svinekjøtt, jeg bruker ribbe, da blir den passe fet.
14 – 18 gr salt pr kg kjøtt, 4 gr pepper og litt knuste fenikkel frø. Ikke så veldig mye fenikkel, jeg pleier å riste de i tørr panne først. Det er også godt med chili og anis i.
Jeg kjøper tarm på Sicilia. Tror det er tynn svinetarm, den er sikkert mulig å få i Norge også.
Salsiccia er super enkelt å lage og fantastisk godt grillet.
[…] Et lekent akkompagnement til lette og freshe retter med pasta, kylling og kalv. Kanskje gi den et forsøk til denne pastaretten? […]
[…] Når den først skal nytes så vil jeg anbefale den til lam, viltkjøtt, risotto eller pasta. Topp […]
Det går ikke å kommentere