Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP DOMÄNE WACHAU WEISSENKIRCHEN RIESLING SMARAGD 2011

DOMÄNE WACHAU WEISSENKIRCHEN RIESLING SMARAGD 2011

av Espen Nersveen

Jeg er en gedigen(i dobbel forstand) Riesling-elsker. Jeg drikker Riesling til morgen og til kvelds, til hverdags og til fest. Denne gangen tok jeg et glass til maten, og resten av flaska utover kvelden. Nammenam. Jeg har tidligere plotta ned noen ord om 2010-årgangen, nå var det den ett år yngre broren som stod til pers.

Domäne Wachau er et kooperativ ifra Østerrike med en historie som strekker seg helt tilbake til 1700-tallet. Domäne Wachau har i underkant av 420 hektar med vinmark, noe som utgjør ca. 30% av det totale arealet for vinproduksjon i Wachau. Flesteparten av vinmarkene har beliggenhet i bratte vinmarker som er bygget opp av gamle tørrstein.
Grüner Veltliner og Riesling er de dominerende druesortene og står for bortimot 80% av produksjonen, men også noen rødvinsdruer som St. Laurent og Pinot Noir dyrkes.

Dagens flaske kommer fra vinmarker som ligger rundt landsbyen Weissenkirchen i Wachau. Det er 100% Riesling og vinen lagres på ståltanker.

Domäne Wachau Weissenkirchen Riesling Smaragd 2011
Pris: 160,-
Varenummer: 8008301
Bestillingsutvalget

En lys grønngul Riesling med preg av grønne frukter på duft. Fersk og frisk med innslag av sitrusfrukt og grønne epler. Noe mineralsk. På smak er det en frisk og noe syrlig fruktighet som dominerer, modne grønne epler. Saftig med middels fylde. Veldig god, varm og syrlig lengde. Veldig matvennlig med den fantastiske syren. Denne kan tåle en mengde forskjellige matretter som reker, sjømat med kremede sauser og kylling.

Jeg drakk den faktisk til en kylling-risotto og syntes det var en veldig god match. Den friske, slanke syren sammen med den tykke og smaksrike risottoen smakte veldig godt sammen.

Mer snacks