Jeg elsker Pinot Noir. Jeg elsker Gamay. Her har disse to lekne druene slått seg sammen og jammen leverer de ikke også i tospann. Frisk og kjølig stil med fremadstormende frukt til en uovertruffen pris. Da er det vrient å unngå å bli sjarmert.

Denne flasken kommer fra Côtes d’Auvergne som er en liten og forholdsvis ukjent appelasjon omtrent midt i Frankrike som hører til den druedyrkende regionen Loire. Her holder produsenten Cave Saint-Verny til i det som er Europas største vulkanske område. Nå er det riktignok rundt 10.000 år siden disse var aktive, men allikevel, plutselig smeller det. Dette er et kooperativ som dyrker Pinot Noir og Gamay til sine røde viner og Chardonnay til sine hvite.

Cave Saint-Verny Les Volcans Gamay Pinot Noir 2015 | 160,- | 86 poeng
Supersaftig og drikkevennlig stil. Solmodne jordbær og bringebær på smak med en slank, ren og frisk stil. Rødbærsfruktig duft med druetypisk (gamay) råhet og jordlige aromaer. Strammer seg opp i avslutningen med fin syre og lett bittert snert.

Et lekent akkompagnement til lette og freshe retter med pasta, kylling og kalv. Kanskje gi den et forsøk til denne pastaretten?

Print Friendly, PDF & Email