Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN STRØKEN CHAMPAGNE

STRØKEN CHAMPAGNE

av Espen Nersveen
Det stod fårikål på menyen til storfamilien og jeg tenkte at det kunne være kult å matche det mot Champagne. En velkjent kombo blant connoisseurer, men noe jeg aldri hadde testet før. Jeg valgte en Champagne som hadde ligget hele 8 år på bunnfallet og som jeg trodde ville ha den kombinasjonen av rikhet, utvikling og friskhet som var nødvendig for å matche maten. Det hadde den, og kombinasjonen var nydelig. Enkel norsk husmannskost på tallerkenen, eksklusive franske bobler i glasset.

Det finnes mange rimeligere Champagner enn denne, men det er få som gir like mye kvalitet for pengene. Vinhusets standardcuvee er på rekordtid blitt landets mest solgte Champagne, med under 1 års erfaring i vinmonopolets hyller er det ikke mindre en svært imponerende. Men tilbake til ukens flaske; 1809 er navnet på denne cuveen så dersom du lurer på når de etablerte seg så har du fasiten på etiketten. Innholdet fordeler seg på 80% Chardonnay og 20% Pinot Noir, vinmarkene er dyrket økologisk og alle druene høstes fra gamle vinstokker. Vinen gjennomgår ikke malolaktisk gjæring og den ligger 9 måneder på fat. Korken bindes opp manuelt med hyssing.

A.D. Coutelas Cuvée 1809 | 600,- | 93 poeng
Rett og slett en strålende flaske. Pent utviklet duft med kjeks og gjærbakst, modent eple, fersken og sødmefull sitrus. Aromaene følger opp på smak og de 8 årene på bunnfallet gjør seg absolutt gjeldende. Den fremstår rik og kompleks, men samtidig uhyre frisk med en leskende syrlighet. Flott konsentrasjon, kremet mousse og mineralsk. Stor lengde. En nydelig Champagne som vil kunne matche en mengde retter særdeles godt. Kokt sau er så definitivt en av de.

Mer snacks

1 kommentarer

Heia Mat – HØSTENS FÅRIKÅL september 23, 2016 - 08:06

[…] er enkel og rimelig norsk husmannskost. Jeg valgte å matche maten med en ganske så eksklusiv flaske Champagne. Ikke bare er det en fin kontrast, men også en strålende match. Kokt sau og edle dråper. Mange […]

Det går ikke å kommentere