Beaujolais er på vei til å bli et av de aller hippeste områdene for vin-interesserte. En rekke yngre, offensive og kvalitetsbevisste produsenter leder an for å heve ryktet til Burgund sin lillebror. Et område der lavt svovlede viner dyrket etter biodynamiske prinsipper nesten er regelen snarere enn unntaket.

Jean Paul Brun har erfaringen og pondusen til å lede an dette korstoget. Han startet så langt tilbake som i 1979, og kvaliteten blir stadig bedre. Han produserer vin på tradisjonelt burgunder vis med lang maserasjonstid og lang lagring. Og selvfølgelig så lite svovel som mulig. Han er kjent for sine røde, fruktige viner med karakter som drikker fantastisk unge, men fint tåler noen år på langs.

JEAN PAUL BRUN FLEURIE 2012

  • Produsent: Jean Paul Brun
  • Vin: Fleurie
  • Land: Frankrike, Beaujolais
  • Drue: 100% Gamay
  • Årgang: 2012
  • Alkohol: 12%
  • Utvalg: Bestilling
  • Varenummer: 1097801
  • Pris: 190,-
  • Poeng: 87

SMAKSNOTAT

Vinen har en konsentrert og lett parfymert nese drevet av røde bær og roseblader. Frisk, men sødmefull og leskende rødbærsfrukt med spenstig syre og karakter. En særdeles ren, elegant og lettdrikkelig vin med behagelig syrlig avskjed, faste, men finslepne tanniner og god lengde.

Jeg drakk den til kalv, og kunne ikke bedt om en bedre match. Annet lyst kjøtt eller til og med noen gode franske oster vil også sette pris på vennskapet. Drikk nå, eller la ligge i en fem års tid.

Se om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på vinmonopolet.no.

Print Friendly