Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR OVNSBAKT PIGGVAR

OVNSBAKT PIGGVAR

av Espen Nersveen
Det er en relativt objektiv oppfattelse at piggvaren er blant de aller meste snasne fiskene man kan legge på en tallerken. Min subjektive oppfattelse viker på ingen måte fra dette, og jeg kan gå enda lengre, piggvaren er best.

Denne fisken ble hentet inn fra Fiskehallen i Gilleleje, og ble tilberedt så enkelt som overhodet mulig. Og det er jo det som er så vakkert med disse gudegitte råvarene, de trenger bare en enkel, skånsom behandling for å skinne. Bildene er knipset med iPhone og alt av serviset er rosemalt. Beklager dette.

Denne fisken var akkurat nok til fire voksne nordmenn i Danmark.

piggvar02

 

 

INGREDIENSER

  • 1,7 kg piggvar
  • ferske urter (vi brukte estragon og bladpersille)
  • en sitron
  • en liten klunk med hvitvin
  • salt

SLIK GJØR DU DET

– Kutt av hodet til fisken, og finnene på siden. Skyll fisken godt, og tørk den så med tørkepapir.

– Legg fisken i aluminiumsfolie på et stekebrett. Hell en liten klunk med hvitvin i formen. Ta noen never med urter og legg over og under fisken sammen med noen skiver med sitron. Dryss over litt havsalt.

– Forsegl folien tett rundt fisken, og sett den inn i en varm ovn som holder 180 grader. Nå skal fisken bakes til den holder 50 grader i kjernetemperatur. Hos oss tok dette ganske nøyaktig 35 minutter. Kjøttet skal flake, men fortsatt være fast og intakt.

piggvar03

 

– La så fisken hvile litt på kjøkkenbenken. Skinnet er det nå bare å trekke av fisken. Med en stekespade eller lignende kan du løfte filetene av bena. Det er to fileter på hver side av beina, altså fire totalt. Når du har løftet av de to øverste filetene så pleier jeg å snu fisken forsiktig og gjøre det samme på andre siden. Lekende lett.

– Verdens beste fisk, som lar seg tilberede så ekstremt enkelt og samtidig er kjøttet så og si helt uten ben. Kjøttet er fast, men delikat. Helt strøkent. Litt smeltet smør og salt er alt som trengs for å nyte en av havets virkelige delikatesser.

– Skitt fiske.

Mer snacks

2 kommentarer

Karianne Steinsland juli 6, 2019 - 22:10

Hei. Funka ikke med alm.folie, tok det som oppskriften, men endte med å ta det av, da fisken såvidt var stekt under folie i 35 min. 20 min uten folie funket

Espen Nersveen august 15, 2019 - 09:58

Det viktigste er at det ble godt da. 😉

Det går ikke å kommentere