Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR SYLTET RØDBETE

SYLTET RØDBETE

av Espen Nersveen

Rødbeter er virkelig godt, og skulle jeg en dag bli vegetarianer så hadde nok disse betene havnet på bordet langt hyppigere enn de gjør i dag. Smaken er så dyp og interessant og vil kle mang en rett. Det eneste problemet er at det tar litt tid å få de møre, og det gjør at de ikke havner så ofte på bordet til hverdags. Løsningen ligger i å sylte de, for da har du smaksrike beter klare i kjøleskapet til enhver tid.

Å sylte er så utrolig enkelt, og holdbarheten blir helt fremragende. Noen gode grønnsaker, litt krydder for ekstra smak og en syltelake er alt som trengs. Jeg har en oppskrift på syltet fennikel på bloggen fra før, og fremgangsmåten er omtrent helt lik uansett hva man skal sylte.

Syltelaken består av 3 dl vann, og 3 dl fordelt på eddik og sukker. Ønsker du den litt skarp så tar du 2 dl eddik og 1 dl sukker, ønsker du den mildere så tar du 1 dl eddik og 2 dl sukker. Her kan man smake seg frem og noen grønnsaker ønsker man kanskje på den litt mer spisse siden enn andre. Til rødbetene så gikk jeg for den milde varianten.

SYLTET RØDBETE

Rødbeter er virkelig godt, og skulle jeg en dag bli vegetarianer så hadde nok disse betene havnet på bordet langt hyppigere enn de gjør i dag. Smaken er så dyp og interessant og vil kle mang en rett. Det eneste problemet er at det tar litt tid å få de møre, og det gjør at de ikke havner så ofte på bordet til hverdags. Løsningen ligger i å sylte de, for da har du smaksrike beter klare i kjøleskapet til enhver tid. GRØNNSAKER OG VEGETAR SYLTET RØDBETE European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 3.6/5
( 10 vurderinger )

Ingredienser

  • 500 g rødbeter
  • 1 ts salt
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts pepperkorn
  • 2-3 laurbærblad
  • syltelake

Sånn gjør du det

- Skrell rødbetene, del de i to og kutt i skiver. Kok de i vann i 4-5 minutter til de er akkurat møre. De skal fortsatt ha litt motstand da de vil bli mørnet videre med syltelaken.

- Legg rødbetene i et egnet norgesglass som er sterilt.

- Kok opp syltelaken sammen med krydderet og hell laken over rødbetene. Forsegl glasset, snu det på hodet og la stå til avkjølt.

- Oppbevar glasset i kjøleskap, og selv om betene nå holder seg godt i månedsvis så pleier de å forsvinne lenge før det er noe tema.

Mer snacks

4 kommentarer

Kristian desember 5, 2018 - 17:49

Hei,
Tenkte å prøve denne, hvor lenge må det stå på glass før det kan knaskes opp?

Espen Nersveen desember 6, 2018 - 12:04

Den kan knaskes med en gang den er nedkjølt. Også holder den seg like god i laaaaaang tid. 🙂

tattoopiercer.com desember 16, 2018 - 10:43

[url=https://tattoopiercer.com/]
tattoo studio nanaimo

Irene september 3, 2019 - 05:09

Pepperkorn….er d d samme som hel pepper?

Det går ikke å kommentere