Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL FRITERTE KYLLINGKLUBBER

FRITERTE KYLLINGKLUBBER

av Espen Nersveen

Fritert mat er kommet for å bli. Ja, det tro jeg faktisk vi kan slå fast. Og det er jaggu ikke så rart, når basically absolutt alt blir bedre når det friteres. Bare spør gutta i Radioresepsjonen. Det er sannsynligvis få, om noen, som har hivd like mye rart i frityrkokeren som de. 

Jeg tar ofte med meg barna på søndagsmiddag til min gode kompis Martin på Helsfyr. Han har hele tre barn som leker fint med mine, også har de prosjektor i kjelleren. Da stuer vi kidsa nede også danser vi på bordet oppe. Nå sist søndag hadde jeg med et par enkle salater, og jeg ble mildt gira når han sa at han hadde tenkt å fritere kyllingklubber. Hallelujah! Akkurat det jeg trengte etter en litt tung helg. Kosemat med stor K.

Fritering er sjukt enkelt, men det er ikke akkurat en ekstremt presis teknikk, så temperatur og tid og sånn må man nesten bare prøve seg litt frem på. Dette var sånn vi gjorde det nå på søndag, og det ble helt sjuuuukt digg. Sånn skikkelig digg. På ekte.

FRITERTE KYLLINGKLUBBER

Fritert mat er kommet for å bli. Ja, det tro jeg faktisk vi kan slå fast. Og det er jaggu ikke så rart, når basically absolutt alt blir bedre når det friteres. Bare spør gutta i Radioresepsjonen. Det er sannsynligvis få, om noen, som har hivd like mye rart i frityrkokeren som de. FUGL FRITERTE KYLLINGKLUBBER European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 5.0/5
( 4 vurderinger )

Ingredienser

  • kyllingklubber
  • kefir
  • hvetemel
  • krydder (paprika, spisskummen, cayenne, fennikel, koriander, løkpulver osv.)
  • olje til fritering
  • salt

Sånn gjør du det

- I oppskrifter fra det store utland så benyttes det ofte "buttermilk" når kylling skal friteres, og jeg har tidligere brukt kulturmelk med stort hell. Denne gangen gikk vi for Kefir og det ble helt episk. Yoghurt naturell kan også benyttes.

- Legg kyllingklubbene i Kefir. Bland ønsket krydder sammen med hvetemel. Mengdeforhold er litt vrient, og vær forsiktig med eventuelle sterke krydder. Litt salt må med, men vi salter også kyllingen raust etter fritering så ikke ta for mye.

- I en kjele eller dyp panne så varmer du opp noen desiliter med olje. Du trenger ikke å dekke kyllingen for å fritere, de kan godt dekkes halvveis, men da må du snu de underveis. Jeg bruker tresleiv-trikset, når det bobler rundt skaftet så er oljen varm nok. Det er viktig at oljen ikke er for varm, de skal tross alt stekes i 15-20 minutter, og du vil ikke at de skal bli brent.

- Vend kyllingklubbene i melblandingen, og legg de over i oljen. Stek til de har fått en flott brunfarge, og du kjenner at kjøttet begynner å løsne fra beinet. Vend de gjerne flere ganger underveis. De ble ferdig på rundt 15 minutter hos oss.

- Legg kyllingen over på en rist med papir under. Dryss over raust med grovt salt. La de ligge noen minutter så overflødig olje renner av og temperaturen synker noe. 

- Lag gjerne en saus du kan dyppe de i. Være seg en bbq-saus, sweetchili, guacamole eller noe annet digg. Moms innpå sjuke mengder kyllingklubber. Perfekt helgekos.

Mer snacks

5 kommentarer

AB november 16, 2018 - 14:21

Hva slags olje benytter du?

Espen Nersveen november 16, 2018 - 16:42

En smaksløs rimelig olje, stort sett solsikkeolje.

Frank februar 4, 2019 - 18:41

Dette er jo nesten litt trist Espen. Jeg husker godt starten på heaimat, og i lang tid koste jeg meg her flere jevnlig. Da jeg idag vente tilbake til min tidligere favorittside på norsk om glad mat og drikke så må jeg si jeg ble overrasket. Hva har skjedd Espen? Har du leid inn SEO «eksperter»? Eller brukt «konsulenter» for å øke trafikken? Hva har skjedd med språket ditt? Du har holdt på i noen år nå, og folk flest utvikler seg over tid. På alle plan. Faglig såvel som på et mer overordnet plan. Men når jeg leser heiamat nå så virker det som du forsøker å kommunisere med fjortisser? Slutt med det sms språket Espen, du kan bedre.

For å sjekke at det ikke var minnet mitt det var noe galt med så klikket jeg litt rundt og leste eldre artikler. Forskjellen er påtakelig.

Espen Nersveen februar 5, 2019 - 12:48

Hei Frank, dette var en litt overraskende og kjip tilbakemelding å få. Hvis det er en ting jeg har etterstrebet i alle de årene jeg har hatt denne bloggen så er det å være meg selv, og jeg synes selv jeg har hatt en ganske lik og muntlig tone hele veien. Kanskje det til tider blir i overkant jovial språkbruk, men det får så være. Mulig har jeg bare utviklet meg på et personlig plan, kanskje jeg overkompenserer for at livet har endret seg. Hvem vet.

Trine februar 9, 2019 - 09:15

Ikke enig. Jeg har lest bloggen din i mange år, og synes alltid det er like kjekt å komme innom her for å finne inspirasjon. Senest i dag har jeg sendt linseoppskriften din på link til venner som jeg mener vil ha glede av den oppskriften. Det er stor variasjon i type retter, akkurat som det burde være – med gode kommentarer og innspill fra deg. Like munter og hyggelig lesing som det alltid har vært. Og livet endrer seg, interesser endrer seg, noe som burde reflekteres i en blogg som ofte inneholder personlige elementer. Det har ikke påvirket kvalititen i det hele tatt. God helg!

Det går ikke å kommentere