Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR SARDIN PÅ BOKS

SARDIN PÅ BOKS

av Espen Nersveen

Mitt første virkelige møte med hermetisert sjømat fikk jeg i Barcelona for sånn fem år siden. Der hermetiserer de absolutt alt, og selv om det er lett å rynke litt på nesen av boksmat så kan det være vel så interessant som fersk sjømat. Og smaken er gjerne ekstra konsentrert.

En sort jeg har fått voldsomt sansen for i det siste er sardiner liggende på olivenolje. Jeg har sikkert 10 forskjellige varianter liggende. Holdbarheten er jo mer eller mindre uendelig, så da har man alltid noe snacks liggende. Som brødfantast og glutenentusiast så har jeg også alltid noe godt brød på kjøkkenbenken. Ekstra godt blir det om du rister brødskivene forsiktig, så smører du på litt ricotta eller en annen form for ferskost, legg over sardiner og kanskje toppe med noe snacks som mandler fra Valencia, noe urter eller noe annet du har for hånden.  

Fra du kjenner sulten komme snikende så tar det med andre ord kun noen få minutter til du har en særs snasen brødblings klar. Perfekt som kveldsmat til én, eller til å sette frem når du får gjester sammen med noe deilig musserende eller kanskje en tørr sherry. Episk start på måltidet.

Så sjuuuuukt godt!

Mer snacks

1 kommentarer

Kristian Rasch-olsen september 19, 2020 - 18:24

Har du noe favoritt innen hermetisk sardin? Jeg har stort sett kjøpt King Oscar, men det finnes jo en del andre å velge mellom…..

PS! Kallenavnet på Insta har med «foodporn» å gjøre…..

Det går ikke å kommentere