Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR SIDESALAT PÅ MINUTTET

SIDESALAT PÅ MINUTTET

av Espen Nersveen

Er det en nedre grense på enkelhetsskalaen før noe ikke kan kalles en oppskrift lengre? Isåfall snuser nok dette tilbehøret på den grensen. Jeg vil påstå at du skal klare få denne ferdig på ett minutt dersom du har alt av råvarer og utstyr tilgjengelig før du setter på stoppeklokka. Tar du utfordringen?

Du må ha en mandolin da. Har du det? Det er faktisk et must, ikke bare til denne oppskriften, men til en rekke forskjellige salater. Såfremt du ikke har 10 års erfaring som sushikokk fra Tokyo så er det et hendig, nødvendig og særdeles tidsbesparende hjelpemiddel. Få det opp på ønskelista til jul.

I denne «oppskriften» har jeg brukt fennikel og reddik, men du kan jo bruke hva pokker du måtte ha for hånden eller være keen på. Beter, gulrot, eple, pære, nepe, rødkål osv. osv. Du kan jo også pimpe den opp med litt knasende nøtter, urter eller ost som feta eller parmesan. The world is your oyster.

Skyll grønnsakene. Skjær av bunnen med en kniv, del i to og høvle tynt rett i serveringsskålen. Knips over litt salt. Dryss over litt olivenolje og pynt med litt fennikelhår. BAM! Ferdig. Er du på slanker’n så kan du i teorien spise deg mett på dette, men det er også nydelig ved siden av ovnsbakt kveite, helstekt kylling eller grilla entrêcoté. Så enkelt. Så fresht. Så fine farger. Så godt. Mat er enkelt når man er litt inspirert. God kveld i stua.

Mer snacks