Hjem MINE OPPSKRIFTERKJØTT TACO MED BRAISERT HØYRYGG

TACO MED BRAISERT HØYRYGG

av Espen Nersveen

Taco, taco, taco. Nordmenn elsker taco, jeg er nordmann, jeg elsker taco. Ja, jeg kan faktisk like den helt ordinære fredagstacoen med kjøttdeig, posekrydder og salsa på glass. Det dreier seg riktignok vel så mye om mangel på tid i et hektisk småbarnsliv enn at det gir meg en smakserelatert orgasme. Når jeg derimot har noe mer tid til overs, eller har planlagt litt bedre så lager jeg skikkelig taco. Med braisert høyrygg. Shit så godt det er.

Hvordan du setter sammen selve tacoen skal jeg ikke blande meg for mye oppi, der har man vel sine faste elementer som må på plass. Noen liker krønsjy skjell, andre liker lomper, noen MÅ ha mais, andre fikser ikke mais. Men så lenge du braiserer høyrygg, lager en knakanas god salsa og en skikkelig digg guacamole så er du garantert en episk taco-opplevelse.

BRAISERT HØYRYGG

Taco, taco, taco. Nordmenn elsker taco, jeg er nordmann, jeg elsker taco. Ja, jeg kan faktisk like den helt ordinære fredagstacoen med kjøttdeig, posekrydder og salsa på glass. Det dreier seg riktignok vel så mye om mangel på tid i et hektisk småbarnsliv enn at det gir meg en smakserelatert orgasme. Når jeg derimot har noe mer tid til overs, eller har planlagt litt bedre så lager jeg skikkelig taco. Med braisert høyrygg. Shit så godt det er. KJØTT TACO MED BRAISERT HØYRYGG European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 3.8/5
( 146 vurderinger )

Ingredienser

  • 500 g høyrygg
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik
  • 2 dl vann
  • 1/2 ss korianderfrø
  • 1/2 ss spisskummen
  • 1/2 ss fennikelfrø
  • salt

Sånn gjør du det

- Salt høyryggen godt og brun den skikkelig i en tykkbunnet panne/gryte med litt kant og med tilhørende lokk.

- Når høyryggen har fått en fin stekeskorpe så slenger du krydderet i panna og rister det litt sammen med kjøttet. Rør sammen eddik, tomatpuré, sukker og vann og ha det i gryta.

- Sett på lokk og la det småputre på komfyren i ca. 3 timer. Eventuelt kan du sette gryta i ovnen på 150 grader.

- Sjekk hvordan det ligger an etter 2,5 timer, er kjøttet så mørt at du kan rive det fra hverandre med en gaffel? Isåfall er det ferdig, hvis ikke lar du det stå litt til.

- Litt avhengig av størrelsen på gryta du har brukt så vil det sannsynligvis være litt væske igjen. Dette koker du inn til slutt. Det er her mye av smaken er. Kjøttet rives i stykker og blandes med den resterende væsken.

- Sånn. Så enkelt er det faktisk. I løpet av de tre timene så har du hatt tid til å lage ferdig salsa, guacamole og alt annet til tacoen. Men er du en flittig type så har du også satt på klesvask, rydda kåken, lagt puslespill med kidsa, klina med kona og planlagt helgen. Det rekker du ikke mens du steker kjøttdeig tenk. (Joda, kan gjøre det etterpå si, men det blir ikke like god mat.)

- God tacohelg!

Mer snacks

4 kommentarer

Taco, Taco, Taco | Flaaten mars 31, 2020 - 08:47

[…] Oppskriften ligger på bloggen min, så ta gjerne en titt der – TACO MED BRAISERT HØYRYGG […]

Jon Lithander april 7, 2020 - 08:22

Hei.
Det her ble knallgodt 😀
Har et utbeinet lammelår i fryseren. Hvordan tror det blir å bruke det i stede for høyryggen?

Mvh
Jon Lithander

Trond Schjetne februar 25, 2023 - 20:09

Dette ble helt sjef, lot kjøttet danse med en salsa med tomater, mango, vårløk, appelsin og lime skall, jalapeños og en dæsj tequila, i tillegg til klassisk guacamole. Topp Taco Tre👏🏻

Det går ikke å kommentere