Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP BLODFERSK BEAUJOLAIS

BLODFERSK BEAUJOLAIS

av Espen Nersveen

Årets aller ferskeste vin er nå tilgjengelig på vinmonopolet. Den tredje torsdagen i november så slippes disse vinene med stor brask og bram, og det har vært en stor kommersiell suksess for regionen i over 60 år. På et tidspunkt tok allikevel Beaujolais Nouveau så mye fokus at det holdt på å ta helt knekken på regionen som leverandør av kvalitetsvin.

De kommersielle utgavene som duftet og smakte av syntetisk smågodt og hubba-hubba er det heldigvis stadig færre av, og Beaujolais er i dag mer kjent for sine 10 forskjellige Cru-viner og en rekke fremragende produsenter som årlig øker i oppmerksomhet og etterspørsel. Når mange av disse produsentene også lager Nouveau-viner som både holder god kvalitet og gir et lite innblikk i årgangen som kommer så er det igjen på tide å ikle seg festantrekket og feire med litt leskende, ungdommelig og fruktdreven vin i glasset.

2017 var en brutal årgang i Beaujolais og både vårfrost og hagl har sørget for at det har vært lite druer å lage vin av, men det som ble igjen virker å være av høy kvalitet. Blant mange spennende viner å velge mellom på årets slipp så er denne flasken som er laget av Marie Lapierre og Chateau Cambon et særs trygt valg. En vin som først og fremst er laget for fest og moro, men drikk den gjerne til kyllingvinger, pølser med lompe, pizza eller noe annet ukomplisert og upretensiøst.

Chateau Cambon Lapierre Beaujolais Nouveau 2017
Pris: 157,20
Varenummer: 948501
Testutvalget

Saftig, ren og ungdommelig frukt både duft på smak. Røde hagebær som bringebær og rips samt kirsebær og litt lakris. Vinen er veldig forfriskende og har en flott ettersmak. Dette er overhodet ingen lettvekter, men en flott, leskende og delikat vin laget på årets druer.

Smaksnotat

Mer snacks