Hjem VIN TIL MATENRØDVIN DEN BESTE VINEN DU IKKE VISSTE EKSISTERTE

DEN BESTE VINEN DU IKKE VISSTE EKSISTERTE

av Espen Nersveen
Der jeg som regel tipser om og anbefaler vin så går jeg med denne flasken hardere til verks. Denne vinen er bredt tilgjengelig og svært fornuftig priset, så jeg forventer faktisk at den kjøpes inn. Jeg kan til gjengjeld garantere deg en stor sanselig nytelse og et nytt geografisk vin-vennskap. Tenk at høstens største vinopplevelse skal komme fra druer som er dyrket på Tenerife. Det hadde du ikke forventet.

På Kanariøyenes mest folkerike øy, like utenfor Afrikas vestkyst og på samme breddegrad som Sahara-ørkenen dyrkes druene som har havnet i denne flasken. Vinstokkene er over 100 år gamle, og ligger på nordsiden av vulkanen Teide. Vinmarkene ligger fra 300-700 meter over havet i et forholdsvis kjølig vinområde. Alt arbeidet foregår tradisjonelt, altså uten noe som helst bruk av verken sprøytemidler eller kjemikalier. Druen som er brukt heter Listan Negro, det er den mest utbredte varianten på Kanariøyene, men finnes så og si ingen andre steder i verden.

Nå ble jeg selvfølgelig noe påvirket av at jeg besatt et promille-nivå som var høyere enn normalen en mandag kveld, men dette var virkelig en skjellsettende opplevelse. For meg er geografien et utrolig viktig element i min lidenskap for vin, og selv om kvaliteten på denne vinen gjør at den kunne stått med rak rygg og møtt hvilken som helst vin i samme prisklasse, fra hvor som helst i verden i en boksering, så blir den enda mer unik når man vet hvor den kommer fra. Tenerife er virkelig ikke det første området man tenker på når man skal bestille seg en ny vin. Og selv om jeg har smakt hvitvin fra både Tenerife og denne produsenten tidligere så var det noe med denne vinen som virkelig traff meg.

Jeg fikk flasken servert på eminente Arakataka og på tallerkenen var det lam i et par varianter og bakt sellerirot. En strålende match. Så neste gang det står lammelår på menyen bør du så absolutt ha et par flasker av denne i bakhånd. Eventuelt drikk den til hva pokker som helst, det viktigste er at du gir den et forsøk.

Suertes del Marqués La Solana 2015
Pris: 230,-
Varenummer: 7301101
Bestillingsutvalget: På lager i 80 butikker

Særdeles tiltalende duft av roser, fioler, bringebærdrops og lakris. Aromatisk fremstår den ren, presis og overraskende kjølig. Slank munnfølelse med skogsbær, urter, pepper og kirsebær på smak. Saftig og frisk i stilen med en konsentrert kjerne og fast og tørr avslutning. Enestående ettersmak med god lengde.

Mer snacks