Hjem VIN TIL MATENHVITVIN FORFRISKENDE OG SOMMERLIG ALVARINHO

FORFRISKENDE OG SOMMERLIG ALVARINHO

av Espen Nersveen
Selv om høsten har tatt over for i år så kan man ikke bare spise gryteretter og drikke kraftige rødviner. Noen ganger er det en sommerlig, lettdrikkelig og forfriskende hvitvin som frister. Enten for seg selv, eller til en passende rett med sjømat eller kylling. Denne sjarmerende portugiseren laget på druen alvarinho er perfekt for oppgaven.

Solar das Bouças har en over 150 år lang historie, men kvaliteten har vært varierende og eiendommen har skiftet hender flere ganger. Dagens drivere har holdt på siden 1993 og kvaliteten har aldri vært bedre. De besitter 25 hektar vinmark som i hovedsak er beplantet med loureiro, og det var først nylig de plantet 2,5 hektar alvarinho, med dette som aller første årgang.

Solar das Bouças Alvarinho 2014
Pris: 150,-
Varenummer: 3973601
Bestillingsutvalget: På lager i 23 butikker

Presis duft av ferskpresset sitron, gule blomster, litt epler og mineralitet. Delikat og ren. Slank og frisk i anslaget, med en tiltalende rund munnfølelse. Fersk gul frukt, strålende syrlighet og et positivt streif av bitterhet i ettersmaken. Leken vin til en gunstig pris som med letthet kan drikkes alene eller sammen med litt sjømat, lette kyllingretter eller bare en salat.

Mer snacks