Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN RØVERKJØP PÅ ÅRGANGSCHAMPAGNE

RØVERKJØP PÅ ÅRGANGSCHAMPAGNE

av Espen Nersveen

De fleste Champagner som selges er uten årgang, såkalt Non Vintage. Det er disse flaskene de store produsentene er kjent for, og stilen skal være så lik som mulig fra år til år. Dette får de til ved å ha kjelleren full av tidligere årganger som hvert år blandes sammen til årets utgave. Vintage-utgaver, altså Champagne med en årgang, er mer krevende å produsere, blir selvfølgelig påvirket av årgangsvariasjoner, må lagres lengre før den kan selges og skal i utgangspunktet kun produseres i topp årganger. Dette medfører at årgangschampagne er endel dyrere; med unntak av denne da.

Launois holder hus i grand cru-landsbyen Le Mesnil-sur-Oger, i Côte de Blancs, i det som regnes som det beste området i Champagne for dyrking av chardonnay. Her har de også mesteparten av sine 21 hektar vinmark, med enkelte parseller i Avize, Cramant og Oger. Denne flasken er også en blanc de blancs, altså en hvitvin av hvite druer, og dermed 100% chardonnay. Launois har historie helt tilbake til 1800-tallet og drives i dag av 8. generasjon.

Launois Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2010
Pris: 340,-
Varenummer: 4196801
Basisutvalget: På lager i 172 butikker

Frisk og mineralsk duft med innslag av kjeks, epler og sitrusfrukt. Delikat og kremet mousse. Slepen og frisk syre, med moden og fint konsentrert frukt. Flott og tørr avslutning med god lengde.

Smaksnotat

Mer snacks

2 kommentarer

JonasB september 8, 2017 - 10:16

Om man skal ned til området har Launois også et meget fint og spennende museum. Samt mulighet for lunsj på slottet med dertilhørende bobler. Anbefales!

Espen Nersveen september 10, 2017 - 18:06

Kult, som om jeg trengte flere grunner til å besøke Champagne.

Det går ikke å kommentere