Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL KYLLINGLÅR MED RISOTTO OG ASPARGES

KYLLINGLÅR MED RISOTTO OG ASPARGES

av Espen Nersveen
Kylling er hverdagsmat for mange, men da er det som regel en rimelig, smaksmessig anonym kylling fra Prior det går i. Og pris er nok, sammen med tilgjengelighet, en av grunnene til at ikke så mange kjøper god, økologisk kylling fra f.eks. Holte eller Stange. Men dersom man kjøper kyllinglår fra nevnte produsenter så får du utmerket, smaksrik kylling til en rimelig penge. Vinn-vinn.

Til dette måltidet så valgte jeg å være litt fænsi, og benet ut kyllinglårene. Da fikk jeg den gode smaken, uten å måtte vente så lenge på at de ble ferdigstekt. Jepp, jeg er en luring. Noen knasende sprø norske asparges og en deilig risotto og du har en ordentlig god middag.

 

Å fjerne benet fra låret er faktisk ikke så vanskelig, men jeg burde sikkert tatt noen sånne steg-for-steg bilder for å vise prosessen. Heldigvis er det andre folk som har gjort nettopp dette, så da kan dere jo ta en titt her.

INGREDIENSER

 • 1 lår pr. pers
 • asparges
 • 80 g risottoris pr. pers
 • 1 l kyllingkraft
 • 1 dl hvitvin
 • sjalottløk
 • parmesan
 • olivenolje
 • salt og pepper
 • sitron
 • timian

SLIK GJØR DU DET

– Først så gjør du som disse bildene viser, og fjerner benet fra låret.

– Salt lårene godt og stek de i en varm panne med olje med skinnsiden ned helt til de er gjennomstekt. Bare la de ligge, ikke rør. Ved å steke de på denne måten er du sikret fantastisk godt og sprøtt skinn. Rører du borti kan skinnet fort sette seg fast i panna. Når kyllingen er gjennomstekt så snur du kyllingen, skrur av varmen og lar den ligge og hvile til resten av maten er klar.

 

– Samtidig som du steker kylling så lager du risotto og asparges.

– Kok opp kyllingkraft/buljong, finhakk litt sjalottløk og fres løken i en dyp panne i litt olje. Tilsett risen og fres videre i et par minutter.

– Hell i litt hvitvin og kok dette inn. Så sper du med kraft og rører forsiktig rundt i 20 minutter til risen er ferdig og lett al dente.

– Skvis over saften av en halv sitron, og smak til med salt, pepper og olivenolje. Ha i litt revet parmesan. Og vend det hele sammen.

– Knekk av bunnen på aspargesen og om ønskelig skrell av det ytterste laget. Kokes i et par minutter i lettsaltet vann. Den skal være sprø, ikke dvassen og myk.

– Legg opp risotto, topp med kylling og asparges. Høvle over noen fine skiver parmesan og dryss over litt timian. Digg mat, god samvittighet og deilig metthetsfølelse. Hurra.

 

Mer snacks

3 kommentarer

Mona september 20, 2017 - 12:28

Hei! Dette ser skikkelig godt ut! Jeg har en Dom. Roux Bourgogne Chardonnay Les Murelles 2015 liggende hjemme. Tror du den kan funke til denne retten? Evt. andre drikketips?

Espen Nersveen september 22, 2017 - 09:58

Heisann
Om du skal drikke hvitvin til denne risottoen, som jo er ganske lett på smak, så vil nok ikke en chardonnay være feil, selv om jeg ikke har smakt akkurat denne vinene. Så lenge maten er god, og vinen er god, så blir det jo et bra måltid nesten uansett.

Kjør på.

Nanette september 24, 2019 - 09:54

Hei, Kom helt tilfeldig over bloggen din – her var det mange gode tips og herlige bilder:-)

Det går ikke å kommentere