Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR TORSK OG GRØNNSAKER PÅ GRILLEN

TORSK OG GRØNNSAKER PÅ GRILLEN

av Espen Nersveen
Hvit fisk gjør seg utrolig godt på grillen. Store og kjøttfulle biter torskeloin får en helt fantastisk god smak fra det røykfulle grillkullet. Det bør være skinn på fisken, så slipper du at alt henger fast i grillristen, skulle skinnet sitte fast så er ikke det noen krise. Server med grillede grønnsaker og en barnevennlig potetmos og du har god mat for hele familien.

Er det egentlig noen grønnsaker som ikke blir bedre av og grilles? Kutt ting i skiver, eller sørg for at det har en solid flate som kan ligge på grillen. Få på litt salt og litt olje og grill i vei. Litt flammer gir bare smak og farge. Når grønnsakene er møre og har fått fin farge så tar du de av og drysser over topp kvalitet olivenolje og kanskje litt havsalt. I dag så grillet jeg squash, sitron og purre, men asparges, hjertesalat og fennikel kunne passet like godt.

Når jeg griller større biter fisk så gnir jeg de inn med olivenolje, salter raust en 10 minutter før de havner på grillen og legger de på med skinnsiden ned. De grilles så helt ferdig uten at jeg rører borti fisken. Når stykket er varmebehandlet helt gjennom og flaker seg fint så er den ferdig. Sjukt godt.

Poteter kokes til de er møre, sil av vannet, inn med et par klunker smør og spe med melk til konsistensen er fin. Smak til med salt. Potetmosen serveres i en større bolle og settes på bordet, grønnsaker og fisk legges på serveringsfat og folk forsyner seg med det de vil ha.

Til dette måltidet så gikk jeg litt utenfor komfortsonen og drakk en oransjevin laget på druen Chenin Blanc. En drue som i utgangspunktet passer topp til hvit fisk, og når vinen i tillegg er fermentert med hele klaser og fått hele 9 ukers skallkontakt så passet den også ypperlig til grill og røyksmaken.

Sleng litt fisk og grønnsaker på grillen, utvid vin-horisonten og nyt et bedre måltid. Helter duger ikke uten mat og drikke har jeg hørt.

Mer snacks