Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP FORFRISKENDE OG UIMOTSTÅELIG LAMBRUSCO

FORFRISKENDE OG UIMOTSTÅELIG LAMBRUSCO

av Espen Nersveen

Jeg var for ung til å oppleve de unyanserte og oversøte Lambruscoene som dominerte markedet tidligere. Det er kanskje like greit, så kan sinnet være helt åpent for denne flørtende, perlende rødvinen som har fått en solid oppsving hva gjelder kvalitet og oppmerksomhet den siste tiden. Denne flasken representerer Lambrusco på en særdeles respektabel måte.

Lambrusco er både navnet på selve vinen og fornavnet på de seks Lambrusco-druene som kan utgjøre hovedandelen av innholdet. 15% av juicen kan komme fra en rekke alternative druer. Formålet med disse vinene er ikke nødvendigvis å vise ekstrem stedegen karakter og typisitet, men de briljerer hva gjelder forfriskende og lettdrikkelig vinglede.

Lambrusco har opphav i Emilia-Romagna og dermed kan man anta at vinen passer som hånd i hanske til lokale spesialiteter som parmesan, parmaskinke og selvfølgelig pasta. Det er allikevel stor variasjon innad i Lambrusco-land og visse utgaver er mer matvennlige enn andre, dog er de aller fleste helt topp uten noe som helst å spise ved siden av.

Denne flasken er laget på tradisjonell metode, altså som Champagne, med annengangsgjæring på flaske før bunnfallet skytes ut. Kanskje den mest kostbare og tidkrevende metoden, og dermed også forbeholdt de mest seriøse utgavene. Det finnes også utgaver med annengangsgjæring på tank, som Prosecco, og utgaver med flaskegjæring der bunnfallet ikke skytes ut.

Lambrusco di Sorbara er druen som utgjør 100% av innholdet her, og er en drue som gir en særdeles lys farge med preg av røde bær og stor friskhet. Det kan man like. Vi tømte flasken overraskende fort under en hyggelig samtale ute på plattingen, og jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er noe som vil falle i smak hos de aller fleste. 11% alkohol, strålende friskhet og innbydende duft og smak av røde bær. Få på litt spekemat, pizza, pasta eller en fresh salat. Vel verdt investeringen på 200 kroner og de to minuttene du bruker på å bestille den fra bestillingsutvalget.

Paltrinieri Leclisse Lambrusco di Sorbara 2016
Pris: 199,90
Varenummer: 7450701
Bestillingsutvalget

Lys rosa. Delikat og tiltrekkende duft av bringebær, røde roser og lyse moreller. Forfriskende med en slank og lett stil. Pent modnet bærfrukt, fin mousse med slepne bobler og særs leskende. Tørr og syrlig avslutning, lettdrikkelig og namnam. Drikker topp til lyst kjøtt, spekemat, salat og terrasse. En seriøs Lambrusco.

Mer snacks

4 kommentarer

Anne Maren mai 30, 2017 - 19:58

Neste gang prøver du Othello Nero di lambrusco til salsicciaen din!

Espen Nersveen juni 1, 2017 - 14:27

Takk for tips. Ser ikke ut som om den er i vinmonopolets sortiment, så jeg får ta meg en tur til Italia. 😉

linnemor juni 30, 2017 - 16:07

Serveres kjølig eller kald ? Gleder meg 😉

Espen Nersveen juli 1, 2017 - 20:06

Kjølig er fint, 12-16 grader.

Det går ikke å kommentere