Hjem VIN TIL MATENITALIENSK VIN EN FAVORITT FRA CHIANTI

EN FAVORITT FRA CHIANTI

av Espen Nersveen
Nå som påsken er rett rundt hjørnet så er det ikke rent få som lurer på hva man skal drikke til det lammekjøttet man har handlet inn. Dersom du har planer om å helsteke et lår, grille noen koteletter eller pannesteke carré så vil denne vinen passe som hånd i hanske.

Castell’in Villa er en utmerket produsent som holder til i Chianti i billedskjønne Toscana. Deres Chianti Classico leverer på høyt nivå år etter år, og det til en pris rett over 200-lappen. Denne flasken er laget på 100% Sangiovese, en drue som elsker grillet og stekt kjøtt. Denne produsenten har flere utmerkede flasker også i høyere prisklasser, men dette er den jeg stadig vender tilbake til.

Castell’in Villa Chianti Classico 2012 | 220,-
Særdeles druetypisk og svært innbydende duft. Ren og delikat frukt, noe lakris og eksotiske krydder. Pent kjølig stil, fin presisjon i frukten som er rødbærspreget, saftig og dyp. Skikkelig ryggrad og strammer seg betraktelig opp. Hei tanniner og tørt tannkjøtt. En vin med karakter og personlighet som ber pent om å bli parret med noe godt kjøtt fra grillen.

Mer snacks