Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP PRIKKFRIE PERLER

PRIKKFRIE PERLER

av Espen Nersveen

Denne sjarmerende, lett perlende rosévinen vil garantert gjøre seg i solveggen i påsken. Den er lett å like, ukomplisert uten å være kjedelig og både dufter og smaker av søte, friske bær. Legg til at prisen er gunstig og at produktet er biodynamisk så begynner man å få huket av mange bokser. Jeg tar i hvert fall med meg en flaske eller to på hytta til påsken.

Meinklang holder til i Burgenland i Østerrike og har fått et solid fotfeste her i Norge. Det er drevet av et ungt ektepar som har veldig fokus på økologisk og biodynamisk dyrking og det å jobbe i harmoni med naturen. Prosa er en vin som de opprinnelig laget til sitt eget bryllup, men som falt så i smak at de bare fortsatte å lage den, og nå er det ett av deres mest populære produkter.

Vinen er laget på 85% Pinot Noir og 15% Zweigelt. Det som gir vinen det lett musserende preget er at vinen blir tappet på flaske før gjæringsprosessen er ferdig. Dette er en eldgammel teknikk som har fått en særs oppsving i popularitet nå i det siste. En vinstil kjent som pétillant-naturel, eller Pét Nat. Trykket i flasken er stort sett rundt 1/3 av det du finner i Champagne, og dermed får du også langt mer delikate bobler.

Meinklang Prosa 2015
Pris: 165,-
Varenummer: 437901
Basisutvalget

Duften er bærpreget med innslag av rips, jordbær og rabarbra. Sitrer pent i munnhulen med lett perlende bobler, nydelig friskhet, ren og saftig rødbærsfrukt og lett bitt i avslutningen. Nam nam. Umulig ikke å like. Strålende som aperitiff eller til lette retter med fisk og sjømat.

Mer snacks