Hjem MINE OPPSKRIFTER CARBONARA MED CHORIZO

CARBONARA MED CHORIZO

av Espen Nersveen
Pasta carbonara er jo en særs velkjent klassiker, og lages som regel med bacon eller pancetta. Det er digg det, men det er jo gøy å utfordre litt også da. Noen vil kanskje mene at grensene her ble presset i overkant langt, når man begynner å blande inn spansk, spicy pølse i en erke-italiensk pastarett. Dem om det, dette ble knalldigg.

Det som gir så mye smak til denne retten er når man vender den ferdigkokte pastaen i det sterke fettet fra den stekte chorizoen. Hver eneste spaghetti blir dekket av smaksrikt fett. Legg til et par egg og en neve parmesan så blir dette kraftig kost, men jæskla godt. Langtfra slankekost, men smaksløkene danser i timesvis i etterkant.

Denne mengden er fin til to voksne personer.

 

INGREDIENSER

  • 200 g spaghetti
  • 300 g chorizo
  • 2 egg
  • 50 g parmesan
  • rosmarin

SLIK GJØR DU DET

– Spaghetti med litt tykkelse er bra å bruke. Den må tåle litt røff behandling. Kokes etter anvisning på pakken, som regel noe rundt 10 minutter. Husk å salte vannet.

– Kutt chorizo i skiver og stek disse i tørr panne. Pølsa vil nå gi fra seg masse fett, og det er her smaken sitter. Stekes til gjennomstekt. Jeg brukte pølser fra Metervare, de var knallgode.

– Når pastaen er ferdigkokt så siler du av vannet og legger all pastaen over i panna med chorizoen. Trekk panna fra plata og vend alt godt sammen.

– Knekk over to hele egg og en neve med revet parmesan. Bland alt godt sammen, smak til med salt og dryss til slutt over finkuttet rosmarin.

– Du har nå et knallgodt måltid i vente, så får det heller være at du tråkket på noen italienske tær i prosessen.

 

Mer snacks