Hjem VIN TIL MATENMUSSERENDE VIN STRÅLENDE BRITISKE BOBLER

STRÅLENDE BRITISKE BOBLER

av Espen Nersveen
Noe av det aller mest fascinerende med det å være interessert i vin er at man samtidig blir svært opptatt av geografi. Det dyrkes druer over hele verden, og kvaliteten er økende så og si overalt, men visste du at England nå produserer bobler av en kvalitet som kan sammenlignes med Champagne?

Nå er det snart 30 år siden Nyetimber satte seg som mål å lage musserende vin i verdensklasse, og de var også den første britiske produsenten som utelukkende brukte druer tilsvarende de i Champagne (Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier). De holder til i Sussex helt sør-øst i England, og jordsmonnet kan sammenlignes med det de har i Champagne. I dag besitter de hele 170 hektar med vinmark, og har dermed en såpass stor produksjon at de kan begynne å eksportere. Den aller største utfordringen er fortsatt klimaet, og det å få fullmodne druer. Syren er fantastisk, og når druene i tillegg modnes fullt ut så blir sluttresultatet helt nydelig. Prisene er direkte sammenlignbare med vinene fra Champagne, men det er jaggu kvaliteten også.

Nyetimber Classic Cuveé | 400,-
En blend av Pinot Noir 30%, Pinot Meunier 20% og Chardonnay 50%.
Rik og innbydende duft av gul frukt, eple og kjeks. Intens i munn med kremet og fyldig mousse, forfriskende og krisp syre og en strålende lengde. Rikheten, konsentrasjonen og den sylskarpe syren er helt nydelig. Topp kvalitet.

Nyetimber regnes som Englands fremste produsent av musserende vin, og har nå tre flasker inne på polet. I tillegg denne så har de også Nyetimber Blanc de Blancs 2009 og Nyetimber Rosé. Løp og kjøp.

Mer snacks