Hjem MINE OPPSKRIFTERKJØTT PØLSELAPSKAUS

PØLSELAPSKAUS

av Espen Nersveen
En søndagsmiddag kan være så mangt. Det kan være et storslått måltid med familie og venner rundt bordet, eller det kan være å raske sammen noen rester i kjøleskapet grunnet en slunken lommebok. Heldigvis er det mulig å gjøre begge deler til fullgode og smaksrike måltider. En enkel pølselapskaus er et strålende eksempel på en billig og enkel søndagsmiddag.

De fleste som lager litt mat har som regel noen poteter, et par gulrøtter, litt løk og en og annen halv rotgrønnsak i kjøleskapet sitt. Gode pølser er noe av det beste jeg vet, og som regel ligger det en halvfull pakke med noe snacks fra Grøstad Gris, Metervare, Annis Pølsemakeri eller lignende. Litt vann fra springen og et par buljongterninger så har du det du trenger.

 

Denne mengden er fin til 4 sultne mennesker. Er også godt å varme opp dagen etter om det blir for mye. Varier gjerne med det du har tilgjengelig, bytt ut pølser med kjøttboller, bruk vårløk istedetfor purre, pastinakk og jordskokk er gode alternativer om du skulle mangle noe annet.

INGREDIENSER

 • 2 gulrøtter
 • 1/4 kålrot
 • 1/4 sellerirot
 • 1 persillerot
 • 5-6 poteter
 • 1 purre
 • 2 terninger oksebuljong
 • salt og pepper
 • kruspersille, gressløk eller bladpersille
 • landbrød og smør
 • 500 g god pølse

SLIK GJØR DU DET

– Skrell og kutt alle grønnsakene i jevnstore biter. Kok opp ca. 1 liter vann og tilsett kålrot og gulrot. De tar lengst tid å koke møre.

– Etter ca. 20 minutter så har du i resten av grønnsakene og buljongterningene. Om det er for lite vann så fyller du på litt til så det akkurat dekker.

– Når alt er mørt så tilsetter du pølsene i små biter. De skal bare gjennomvarmes. Smak til kraften med salt og pepper. Server i dype skåler og dryss over litt finhakkede urter.

– Dette er mat som krever et godt brød med smørbart meierismør. Flatbrød kan også være godt.

– Hugg innpå og se frem mot neste lønning og mer jålete råvarer.

– God søndag!

LagreLagre

Mer snacks