Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN EN VITAL OG FORFRISKENDE CHAMPAGNE

EN VITAL OG FORFRISKENDE CHAMPAGNE

av Espen Nersveen
Det er når det våte høstløvet dasker mot vinduet, når solen såvidt gjør seg til kjenne et lite kvarter i løpet av dagen og humøret speiler årstiden man virkelig trenger Champagne. En vital, forfriskende Champagne for å få deg ovenpå igjen.

Personlig er jeg svært svak for den tørre, slanke og syrefriske Champagne-stilen. Som regel vil det si at vinen er laget utelukkende på Chardonnay, altså en blanc de blancs (hvit vin av hvite druer). Champagne ligger såpass langt nord og har et kjølig klima som genererer syrlige og friske druer, utfordringen med Chardonnay er snarere å få den modnet i visse årganger.

Det som er så godt med denne flasken er at den kombinerer den mineralske friskheten med en kraft og kompleksitet du skal lete lenger etter å finne i denne prisklassen. Sjarmerende livlig med det preget av gjærbakst som er umulig ikke å like. Et glass av denne vil sette stemningen i enhver sosial setting.

Pierre Peters Cuvée de Reserve Grand Cru Brut | 339,-
Frisk og knasende mineralsk. Innbydende aromatisk med duft av blomster, sitrus og lett preg av nøtter og kjeks. Strålende balanse med presis og klar smak av sitrus og grønt eple. Vital og forfriskende.

Mer snacks