Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR KRISPY RØDKÅLSALAT

KRISPY RØDKÅLSALAT

av Espen Nersveen
Jeg koker alltid surkål til julemiddagen, så derfor ryker den klassiske rødkålen. Men det åpner for å lage en ny variant av råvaren, og denne friske og knasende sprø salaten er overraskende god, og kler den fete julematen utmerket.

Det er mye godt man kan høvle tynt og putte i denne salaten, men jeg pleier å holde meg til et par go’saker i tillegg til rødkålen. Fenikkel er alltid godt i sånne salater, det samme med rødløk, bladpersille og druer. Appelsin kan også være godt, gressløk og andre urter, sukkererter. Det er helt opp til deg, hva du har lyst på. En liten vinaigrette og salaten er klar for servering.

INGREDIENSER

  • 1/2 rødkål
  • 1 fennikel
  • 1/2 rødløk
  • en raus neve med druer
  • bladpersille
  • sitron
  • olivenolje

SLIK GJØR DU DET

– Salater som denne er enklest og raskest dersom du har en mandolin, om du ikke har det så bruker du en kniv, og håper på å få en god mandolin i julegave.

– Rødkål, fenikkel og rødløk snittes i tynne skiver og legges i en arbeidsbolle. Stenfrie og søte druer deles i to og legges i bollen. Bladpersille grovkuttes, bland halvparten inn i bollen og spar den andre halvparten.

– Lag en vinaigrette med saften fra en halv sitron og olivenolje, smak til med salt og pepper.

– Vend vinaigretten inn i salaten like før servering. Legg salaten over i noe pent du kan servere i, og dryss over resten av bladpersillen.

– Når det gjelder mengder til en slik salat så er det langt i fra en nøyaktig vitenskap. Ta mengder du tror vil smake godt sammen. Det dreier seg om balanse. 😉

– Knask i vei.

 

 

Mer snacks

1 kommentarer

Maria desember 18, 2016 - 15:34

Fantastisk !! Spiste den med asiatisk inspirert ribbe with a little touch of lime. Super god kombinasjon av syrlig og søt smak fra druene. Takk igjen 🙂

Det går ikke å kommentere