Hjem VIN TIL MATENRØDVIN SILKEMYK SPANJOL

SILKEMYK SPANJOL

av Espen Nersveen

Å si at spansk vin er ekstrahert og smaker eikefat blir som å si at folk flest foretrekker ferdigprodusert mat. Selv om man kan finne utallige eksempler som bekrefter påstanden så blir det heldigvis for generaliserende. Det er håp for både spansk vin og folk flest.

En ting som er ganske sikkert er at de nye og fremadstormende vinmakerene søker en annen stil enn sine fedre og bestefedre. Det er et ønske om ren og presis frukt, at sin stedegenhet skal skinne gjennom i vinen og at kvaliteten på druene skal snakke høyest. Det er en stil jeg setter stor pris på, og noe denne flasken er et ypperlig eksempel på.

Comando G er et samarbeidsprosjekt mellom tre vinmakere fra utkanten av Madrid som ønsker å vise hvor delikat og presis druen Grenache kan være når dyrket i de rette omgivelser. I dette tilfelle er omgivelsene på rundt 1000 meter over havet, i østvendte og lite fremkommelige vinmarker som gjør at alt arbeid er både tid- og ressurskrevende og selvfølgelig må utføres manuelt. De ønsker å vise at Grenache kan utvise en eleganse på lik linje som Pinot Noir og Syrah fra topp terroir. Jeg liker pågangsmotet og kan ikke si annet enn at de er langt på vei. De lager utmerkede viner.

Comando G La Bruja De Rozas 2014 |
Pris: 235,-
Varenummer: 3063601
Bestillingsutvalget

Ekstremt delikat, floral og mineralsk Grenache fra Spania. Det er silkemyk rødbærsfrukt, et hint av urter, en saltaktig mineralitet og en lett krydret og deilig finish med finpolerte tanniner. Snasen og lettdrikkelig.

Smaksnotat

Mer snacks