Hjem MINE OPPSKRIFTERKJØTT ENTRECÔTE OG LUN SALAT

ENTRECÔTE OG LUN SALAT

av Espen Nersveen
Kjøtt og salat. Et enkelt valg som ikke tar all verdens av tid når middagen ikke er planlagt på forhånd. Det er jo få ting som er så digg som en entrecôte som er grillet eller stekt i en jernpanne. Med en grønn salat til blir måltidet ikke altfor usunt, ikke altfor tungt, men samtidig mettende og digg.

entresalat01

 

Dagens salat er lun i form av at noe er varmebehandlet og noe er romtemperert. Kombinasjonen ble slengt sammen ganske så tilfeldig, men ble overraskende godt og dermed blogget. Prøv sjæl da vel om du ikke tror på meg.

Denne mengden var fin til 2 personer.

INGREDIENSER

 • 400 g entrecôte
 • 1 pose blandet salat (ca. 110 g)
 • 1 avokado
 • 3 vårløk
 • 1 pose aspargesbønner
 • 1 sjalottløk
 • 2 hvitløksfedd
 • en neve stenfrie oliven
 • en raus klunk olivenolje
 • en skvis sitron
 • salt og pepper
 • parmesan

SLIK GJØR DU DET

– I en arbeidsbolle så blander du sammen den grønne salaten, avokado kuttet i skiver og vårløk kuttet i skiver.

– Varm opp en solid panne, helst av jern, tilsett litt stekeolje og legg i kjøttstykket. La ligge helt uberørt i 5-6 minutter til den har fått en solid skorpe. Snu kjøttet, legg i en smørklatt og spe smøret over med en skje når det har smeltet. Mitt stykke var ganske tykt (5 cm) og jeg skrudde så av platen og lot kjøttet ligge i den varme pannen i ca. 10 minutter. Da var det pent rosa.

entresalat03

 

– Samtidig som kjøttet hviler så gjør du ferdig salaten. I en sauteuse eller dyp panne så har du i en raus klunk med olivenolje og aspargesbønnene. Stek og fres disse i et par minutter til de er passe møre. Tilsett så finhakket sjalottløk, hvitløk  og oliven og la det surre med i et par minutter. Dryss over litt maldonsalt og pepper.

– Hell denne blandingen over salaten og vend alt sammen. Skvis over saften av en halv sitron og smak til med salt.

– Legg salaten på tallerken, riv over litt parmesan med en ostehøvel og dander kjøttet over. Et dryss med olivenolje og litt maldonsalt på kjøttet skader sjelden.

– God middag!

entresalat02

 

 

Mer snacks

1 kommentarer

Ola desember 31, 2016 - 09:11

Ser jo ut som du fikk et veldig pent og vellykket resultat, men har ikke nesten alle kokker gått over til å snu biffen ofte under steking? Er det en grunn til at du gjør det på den tradisjonelle måten?

Det går ikke å kommentere