To av de fineste gutta jeg kjenner ble født med noen få dagers mellomrom for 34 år siden. I stedet for å invitere til pølser, sjokoladekake og flasketuten peker på, så inviterte de til festlig lag på en hytte ved Mjøsa. Til utedo, vedfyrt koketopp, kjølig luft, men varm atmosfære. Kokt kjøtt, østers og boblevann, egg og bacon.
Det er helger som dette som gjør vanlige helger middelmådige. Det utvises en raushet som får julenissen til å virke gnien, det serveres mat som kan få den mest hardbarka ferdigmat-entusiast til å bli hobbykokk, og det er vin som tar oss steder. Man kommer hjem igjen med småfrosne tær, påfyll, inspirasjon og økt livvidde.
En dypere interesse for mat og vin ligger garantert latent hos de fleste, det er bare det at de færreste får oppleve kvelder som dette som tar det latente og gjør det potent. Får det til overflaten. Etter en gryte med bollito misto og Barolo fra Cappellano, etter femti østers og Champagne fra Lilbert-Fils, etter egg og bacon stekt på vedovn så blir det feil å gå tilbake til frossenpizza og cola zero. Livet er hele tiden i utvikling, og for at det skal bli interessant må det en økning av kvalitet og nytelse til for å ta det videre. Man må la seg bevege og stadig utforske.
Mat og vin skal jo først og fremst skape glede, bringe folk sammen og gi dette korte livet en ekstra dimensjon. Og på akkurat det er disse gutta i verdensklasse. Takk for en nydelig helg!
Sjekk forøvrig ut Eirik sine fabelaktige skriblerier om vin her – Enotria.no
2 kommentarer
[…] Har du forresten sett bildene fra vi var på Mjøsa i høst? Samme gjeng, tilsvarende mengder med ma… […]
[…] som er gøy med bursdager er at de har en tendens til å komme med jevne, årlige, mellomrom. I år som i fjor så feiret vi min gode venn Eirik sin fødselsdag ved Mjøsas bredder. Og som ved alle andre […]
Det går ikke å kommentere