Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN BERTRAND’s METODE

BERTRAND’s METODE

av Espen Nersveen
Yann Bertrand er bare 25 år, men har allikevel rukket å hanke inn diverse medieomtale deriblant i D2 for bare et par uker siden. Det var nettopp denne artikkelen som fikk meg til å åpne en av hans flasker jeg hadde stuet ned i kjelleren. Som forrige omtalte vin er dette også en Fleurie fra Beaujolais. Men denne flasken var betydelig mørkere i aromabilde selv om den både lysnet og frisket seg opp med litt luft. Uansett, en knalldigg vin.

Yann kommer fra en vinmaker-familie, men det var først etter at han selv begynte å blande seg inn i driften at vinene har blitt anerkjent og dermed flydd ut av kjelleren. At det er lite svovel, ingen filtrering og øko i vinmarken sier seg selv. Ikke at jeg har noe problem med det motsatte, men dette er regelen snarere enn unntaket blant nye vinmakere i denne regionen. I de fleste andre regioner også for den saks skyld. Det er kun et knippe flasker igjen i omløp av 2015-årgangen som kom nå i høst, så det gjelder å være rask på labben.

Yann Bertrand Fleurie Cuvée du Chaos 2014 | 253,- | 89 poeng
Saftig stil med delikat og mørkerødt aromabilde. Solmodne kirsebær og lakris er utpreget både på duft og smak. Pent strukturert med en myk avskjed. Etter litt luft så fremstår vinen mer rødbærsfruktig, og den strammer seg opp med et fastere grep. Både med og uten luft er dette lettdrikkelig og digg. Jeg hadde risotto med salsiccia og parmesan ved siden av og det var langt ifra feil.

Mer snacks