Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR OVNSBAKTE BETER MED YOGHURTDRESSING

OVNSBAKTE BETER MED YOGHURTDRESSING

av Espen Nersveen

Hver gang jeg gumler en bete så blir jeg overrasket over godt det er. Hadde jeg vært glad i å arbeide i hagen så hadde jeg planta beter på hele tomta, og lagret de i kjelleren året gjennom. Perfekt til et høstmåltid, enten alene eller som et tilbehør til noe kjøtt. Her har betene fått selskap av en syrlig yoghurtdressing og ristede valnøtter.

beter02

Det var to anledninger til at akkurat denne retten ble kokt ihop, eller tre, om man teller med at man ville spise noe snasent, men det vil jeg jo alltid så det gjelder ikke. Grunn nummer én var at jeg skulle få en veggis på middag. Ja, det er sant. Jeg har en venn som ikke spiser kjøtt. Om jeg er flau over det? Selvfølgelig, men vi har alle våre lodd her i livet. Grunn nummer to var at jeg skulle lage en rett der jeg brukte yoghurt fra det økologiske Rørosmeieriet, et meieri jeg kjøper produkter fra daglig, og som har fått merket Spesialitet fra Matmerk, som jeg samarbeider med.

beter03

Jeg hadde fått med meg noen knallfine beter fra Gutta på Haugen, både gule og røde. Høstens fargetema. Bakes i ovn, blandes med dressing, toppes med noe grønt og noen nøtter. Barneskirenn. Dersom du er nysgjerrig på flere oppskrifter ala denne så vil jeg virkelig anbefale kokeboken Grønn Mat. Knallbra på grønnsaksfokusert mat.

OVNSBAKTE BETER MED YOGHURTDRESSING

Hver gang jeg gumler en bete så blir jeg overrasket over godt det er. Hadde jeg vært glad i å arbeide i hagen så hadde jeg planta beter på hele tomta, og lagret de i kjelleren året gjennom. Perfekt til et høstmåltid, enten alene eller som et tilbehør til noe kjøtt. Her har betene fått selskap av en syrlig yoghurtdressing og ristede valnøtter. GRØNNSAKER OG VEGETAR OVNSBAKTE BETER MED YOGHURTDRESSING European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 5.0/5
( 2 vurderinger )

Ingredienser

  • 1 kg røde og gule beter
  • 100 gram valnøtter
  • litt smør og honning
  • 4 ss yoghurt fra Rørosmeieriet
  • 2 ss rømme fra Rørosmeieriet
  • 2 hvitløksfedd
  • en neve med gressløk

Sånn gjør du det

- Skrubb og skyll betene under rennende vann, og legg de i en ildfast form. Dekke formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 200 grader. Bak til de er helt møre og du enkelt kan glid en kniv inn i beten. Dette tar rundt halvannen time.

- Når de er ferdige så lar du de kjøle seg ned noe på kjøkkenbenken, tar på deg hansker og drar av skallet. Forholdsvis enkel prosess, men ta hensyn til alt som er i nærheten vil bli rødt. Kutt så betene i mindre biter.

- Valnøttene kan enten ristes i ovn på 200 grader i ca. 5 minutter, eller de kan ristes noen minutter i panne som jeg har gjort her og så smeltet inn et par spiseskjeer med smør og med honning. Litt salt til slutt. Dæsken. Gode nøtter gitt.

- Dressingen er superenkel. Bland sammen yoghurt, rømme, finhakket hvitløk og litt av gressløken. Smak til med litt salt og pepper.

- Vend så dressingen forsiktig inn i betene. Fargen blir uimotståelig. Dryss så over resten av gressløken og valnøtter. Sunt, godt, kjøttfritt og jæskla fargerikt. Episk oktobermat.

beter04

Denne artikkelen er del av en serie artikler jeg skriver for Spesialitet. Spesialitet er et kvalitetsmerke som gis til norskprodusert mat og drikke, som garanterer en unik smaksopplevelse. Merket tildeles av en uavhengig fagjury til produkter laget med de beste råvarer av stolte fagfolk etter særegne oppskrifter. Merkeordningen Spesialitet eies av stiftelsen Matmerk. Mer informasjon finner du hos Spesialitet.no

Spesialitet

Mer snacks

1 kommentarer

Heia Mat – OVNSBAKT GRESSKAR MED KRAFTKAR OG SOPP september 12, 2016 - 16:08

[…] – p.s. Ble du fysen på de rødbetene på bildet under her? Mekk de og da vel. […]

Det går ikke å kommentere