Hjem VIN TIL MATENITALIENSK VIN SUPERSMOOTH NEBBIOLO

SUPERSMOOTH NEBBIOLO

av Espen Nersveen
Druen nebbiolo er best i klassen hva gjelder kombinasjonen parfymerte og elegante aromaer på duft og rå knyttnevekraft i munn. Denne utgaven derimot er druetypisk og forførende på nesa, men langt mer skånsom i munn. Mye takket være en svært kort skallmaserasjon så har du her en særdeles saftig og fruktdreven nebbiolo. Særs nytbart.

Bak spakene til Valfaccenda sitter Luca Faccenda, en ung og talentfull fyr med tilholdssted i Roero i Piemonte. Som de fleste andre unge og fremadstormende vinfolk driver også Luca økologisk. Denne vinen er spontangjæret, ufiltret, ikke klarnet og tilsatt svært lite svovel. At denne i tilegg har bruskork bør gjøre det ganske tydelig at dette er en vin for nytelse i nær fremtid og ikke et kjellerprosjekt. Men så lenge vinen er så leken som denne så er det jo bare helt strålende at man slipper å vente på go’sakene. Tilgjengelig fra første slurk? Ja, takk. Popp korken og glugg, glugg. Gjerne til grillet lam, kje, kylling eller kalv. Hiv over noe urter også, det kan nok vinen like.

Valfaccenda Vindabeive 2015 | 229,- | 88 poeng
Svært frisk og delikat på duft. Floral og rødbærsfruktig i en kjølig og slank stil. Svever i munn med en luftig og flott konsentrasjon i frukten. Strukturert og digg tørrhet i finish. Nydelig og drikkevennlig matvin. En lett på tå, saftig og åpen nebbiolo. Moro og godt på en og samme tid.

Mer snacks