Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP KNALLKJØP TIL SJØMAT

KNALLKJØP TIL SJØMAT

av Espen Nersveen

Nesten helt ute ved den franske vestkyst, nærmere bestemt ved byen Nantes, i enden av Loire-dalen ligger Muscadet. Et område som produserer vin med druen Melon de Bourgogne. Viner som ikke rager øverst i kvalitetshierarkiet, men der det finnes gråstein finner man også ofte gull. Og her som i de fleste andre steder i verden skjer det mye spennende på vin-fronten.

Jeg er i utgangspunktet en trofast tilhenger av bestillingsutvalget, men i dag hadde jeg fått tak i en fin liten fisk, noen deilige grønnsaker, men var i beit for en vin. Poppet innom polet på Skøyen og dro med meg en sexylubben friskus fra basisutvalget til latterlig lave 135 spenn. En vin fra produsenten Veronique Günther-Chereau fra Muscadet-Sevre et Maine, den mestproduserende AOC i hele Loire-dalen. Vinen er produsert «sur lie» som vil si at døde gjærceller fra fermenteringen blir liggende sammen med vinen for å utvikle smak og fyldighet til den ellers nokså nøytrale druen Melon de Bourgogne. I dette tilfellet har vinen ligget på bunnfallet i 8 måneder.

DN hadde nylig en liten sak om Muscadet der de listet opp en rekke go’saker. Dette er definitivt et område man bør ha øynene åpne for, og jeg kommer hvertfall til å slurpe i meg noen flasker herfra i løpet av sommeren.

Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sevre et Maine Sur Lie 2014 | 135,- | 86 poeng
En fyldig og frisk vin som er flott balansert med en appelerende saltaktig mineralitet. Dufter av grønne epler, nyslått gress og moden sitrusfrukt. Fin lengde med et lite syrestikk i avslutningen. En enkel go’bit som tar igjen det den mangler i kompleksitet på å være leskende og tilgjengelig vinglede en helt ordinær ukedag. Supert kjøp som drikker nydelig til delikate sjømatretter og friske sommersalater. Denne flasken finner du i de aller fleste polutsalg.

Mer snacks

1 kommentarer

Heia Mat – GRILLBAKT ISHAVSRØYE MED ASPARGES OG POTET juni 13, 2016 - 11:05

[…] forholdsvis ren, enkel og delikat fiskerett og det krever noe tilsvarende i glasset. Forrige ukes «ukens vin» fra Muscadet var en flott match, og siden den er tilgjengelig i nesten alle pol så er både mat og drikke for […]

Det går ikke å kommentere