Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR GRILLBAKT ISHAVSRØYE MED ASPARGES OG POTET

GRILLBAKT ISHAVSRØYE MED ASPARGES OG POTET

av Espen Nersveen
Fisk er digg. Og tilberedt hel så ser det ganske frekt ut også. Jeg fant en fin ishavsrøye i fiskedisken som var akkurat stor nok til å fore meg og frua. En enkel grønnsaksmix bestående av potet, asparges og sukkererter så var et forholdsvis enkelt måltid i boks. Litt vin i glasset er alltid en god ide for å skylle ned maten. Velbekomme.

Jeg valgte å tilberede fisken på grillen, jeg la den direkte på grillristen, men grillen holdt ganske lav temperatur og fisken ble dermed mer bakt enn grillet. Fisken lå rundt 15-20 minutter på grillen, og da var den helt perfekt. Saftig, mør og flaket fint. Dersom du ønsker å lage fisken i ovn så kan du fint gjøre det, på 180 grader så tar det nok omtrent samme tid.

ishavsroy02

 

INGREDIENSER

  • 1 fisk á 600 gram
  • en neve poteter
  • 1/2 bunt grønn asparges
  • en neve sukkererter
  • en liten bunt gressløk
  • sitron
  • salt
  • god olivenolje

SLIK GJØR DU DET

– Fisken ble skylt, tørket og drysset med salt. Så fikk den ca. 15-20 minutter på grillen, og ble snudd halvveis i prosessen. Man må følge litt med for å se om den er ferdig. Løft litt forsiktig på kjøtt inne ved ryggraden så ser du om det er blankt eller varmebehandlet.

– Kutt poteter i mindre biter og kok opp vann, salt vannet godt og tilsett potetene. Skrell asparges og knekk av den nederste biten. Kutt av tuppene på sukkerertene.

ishavsroy03

 

– Når potetene har kokt i 10 minutter tilsetter du asparges, kok videre på middels høy temperatur i 3-4 minutter, tilsett sukkererter og la det hele trekke til alt er ferdig. Du kan selvfølgelig gjøre dette i flere kjeler og få bedre kontroll, men det funker fint å gjøre det på denne måten. Mindre oppvask blir det og.

– Fisken legges opp som den er, og om du kløner det litt til som meg så alt skinnet blir liggende igjen på grillen så kan du fint skjule det med et par grillede sitronskiver og litt gressløkk. Grønnsaksmiksen legges opp ved siden av, og alt smakes til med salt og god olivenolje. Skvis over litt sitron og dryss over gressløk og gressløkblomster (om du har).

– Om du har en kakespade eller en ostehøvel så er det ganske egnede redskaper for å løfte kjøttet av fisken på en pen og enkel måte.

Dette er en forholdsvis ren, enkel og delikat fiskerett og det krever noe tilsvarende i glasset. Forrige ukes «ukens vin» fra Muscadet var en flott match, og siden den er tilgjengelig i nesten alle pol så er både mat og drikke for kvelden i boks. God middag.

ishavsroy04

 

Mer snacks