Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP NOE RØDT TIL GRILLMATEN

NOE RØDT TIL GRILLMATEN

av Espen Nersveen

Når man sitter ute i solsteken, nyter livet og straks skal momse litt kjøtt fra grillen så er det ikke nødvendigvis kompleksitet og edle dråper man ønsker i glasset. Desto større er behovet for noe saftig og leskende, noe ukomplisert og digg, men som samtidig har nok kropp og tekstur til å håndtere forholdsvis kraftig kost.

Vi slurpet i oss denne vinen samtidig som vi gumlet på hjemmelagd burger rett fra grillen, litt sjølplukka mais og noen ovnsstekte poteter. Mat som for mange skriker etter en IPA eller en pilsner, men som trivdes svært godt i lag med denne fruktdrevne og svært tilgjengelige flasken. En flaske som nylig er satt ned fra 180 til 140 kroner. En vin som var vel verdt pengene før, og som fremstår direkte billig nå.

Denne ukens druejuice er i hovedsak presset av druen Merlot, hele 92% for å være eksakt. Resten består av Barbera og den mindre kjente druen Refosco. Vinen er produsert nord-øst for Venezia i regionen Friuli, et område mest kjent for sine hvite viner. Grekeren Evangelos Paraschos (fett navn) er mannen bak, han driver biodynamisk og dennen vinen er uklarert, ufiltrert og usvovlet. Naturvin-alarm.

Paraschos Ros di Lune 2009 | 140,- | 85 poeng
Dufter av sødmefulle kirsebær, mørke plommer, lakris og mynteblader. Saftig og solmoden frukt med fin konsentrasjon. Noe rustikk i avslutningen med lett tørrende og solmodne tanniner. Funker utmerket til noe kjøtt fra grillen, og svært god kvalitet i forhold til pris. Glugg glugg.

Mer snacks