Hjem VIN TIL MATENHVITVIN SNASNE SICILIANSKE SITRONDROPS

SNASNE SICILIANSKE SITRONDROPS

av Espen Nersveen

Når drakk du sist en hvitvin fra Sicilia? Begynner å bli en stund siden eller? Vel, neste gang du skal steke eller grille noe sjømat så ville jeg hanket inn denne flasken som ledsager. Knalldigg.

Den vinen er laget på druen Grillo, en drue som er langt mer kjent fra sin rolle i Marsala. Marco de Bartoli som har produsert denne flasken er virkelig en foregangsfigur hva gjelder å bruke denne druen både til tørr, snasen hvitvin og til Marsala. Og dersom du lukker øynene samtidig som du nyter så skal du ikke se bort ifra at tankene vandrer avsted til Burgund, da denne vinen har sterke likhetstrekk med en sexylubben, fatlagret sentralburgunder, selv om det «bare» er en knallgod hvit italiener.

MARCO DE BARTOLI GRAPPOLI DEL GRILLO 2013

  • Produsent: Marco de Bartoli
  • Vin: Grappoli Del Grillo
  • Land: Italia, Sicilia
  • Drue: 100% Grillo
  • Årgang: 2013
  • Alkohol: 13,5%
  • Utvalg: Bestilling
  • Varenummer: 9408001
  • Pris: 270,-
  • Poeng: 90

SMAKSNOTAT

Nydelig, middels intens duft av sitron, honning og hasselnøtter. Frisk i anslaget, god fylde. Gul stenfrukt og sitrondrops. Sødmefull, men samtidig frisk med fin syre. Flott lengde. En vin som drikker knallbra nå, men som fint tåler mange år i kjelleren. Serveres helst på rundt 12-14 grader. Så hvor pokker blir det av de grilla sjøkrepsene med salvie-smør?

Sjekk om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på vinmonopolet.no.

Dagens Næringsliv anbefaler denne vinen til fårikål, og jeg er fryktelig langt unna å være uenig i det. Gi det et forsøk.

Mer snacks