Hjem VIN TIL MATENITALIENSK VIN GODT MODEN BAROLO TIL RØVERPRIS

GODT MODEN BAROLO TIL RØVERPRIS

av Espen Nersveen

De fleste kvalitetsviner blir bedre med noen år på baken, men de færreste har verken tålmodighet eller plass til å lagre en hel masse vin. Så da er det jaggu flott at du nå kan kjøpe en 18 år gammel, flørtende Barolo med ryggrad, til en knallgod pris. Ferdig lagret.

Borgogno er en av de virkelig store produsentene i Barolo, et tradisjonelt og historisk vinhus som har solgt vin helt siden midten av 1800-tallet. Borgogno har litt over 20 hektar vinmark, og en rik beholdning av eldre årganger i kjelleren.

Denne vinen er fra 1997, en svært god årgang for Barolo. Svært lite nedbør, en noe kjølig sommer og varmt vær til langt ute i november. Denne flasken har fått 4 års lagring på slovenske og franske eikefat før 1 års lagring på flaske. Den har så ligget hos produsenten frem til den nå er blitt tilgjengelig for det norske folk via vårt fabelaktige vinmonopol.

Jaggu er ikke den samme flasken fra 1996 også tilgjengelig. Raust monopol ass.

BORGOGNO BAROLO RISERVA 1997

  • Produsent: Borgogno
  • Vin: Barolo Riserva
  • Land: Italia, Piemonte
  • Drue: 100% Nebbiolo
  • Årgang: 1997
  • Alkohol: 14,5%
  • Utvalg: Bestilling
  • Varenummer: 4664001
  • Pris: 550,-
  • Poeng: 92

SMAKSNOTAT

Nydelig nese med lett tørket frukt, plommer, skogbunn, lakris og roseblader. Frisk og innbydende. Delikat og solmoden høstfrukt. Lett krydret med innslag av tjære og lakris. Flott syre, god lengde med tørrende og faste tanniner. Fin konsentrasjon. Særs typeriktig Barolo som definitivt er drikkemoden, men oppleves fortsatt ungt og kan gjerne lagres videre.

Flasken drikker perfekt til mange av høstens matretter som sopprisotto, viltkjøtt og ost.

Se om de har flasken på ditt lokale pol eller bestill flasken fra vinmonopolet.no.

Mer snacks