Eller Caprese-salat for oss nordmenn og nordkvinner. En knakanes god rett med opprinnelse fra Capri i Italia. Er det verdens enkleste salat? Ja, det tror jeg faktisk. Solmodne, smaksrike tomater og en sjukt god bøffelmozarella og du er good to go. Litt olivenolje og noen blader basilikum. Finito.
Så hva mer skal jeg egentlig skrive i dette innlegget? Aner ikke. Noen forslag? Nææ, vi går rett på «oppskrift».
INGREDIENSER
- knallgode tomater
- bøffelmozzarella
- basilikum
- ekstra god olivenolje
- salt
SLIK GJØR DU DET
– Mengdemessig i en sånn salat så pleier jeg å ha ca. 2/3 tomat og 1/3 bøffelmozzarella. Dette må da skjæres i skiver eller større biter. Ja, jeg vet at det er strevsomt. Sorry.
– Bland inn en raus neve med basilikum og hell over olivenolje og salt.
– Værsegod. Forretten er i boks. Fy pokker så enkelt og godt. Og restene holder seg helt fint over natta i kjøleskap.
3 kommentarer
Hvor får du tak i bøffelmozzarellaen? Har en mistanke om at den de selger i vanlige butikker ikke er ekte vare… (Da ville det vel stått mozzarella di bufalo på posen). Og her i vesterålen har vi ikke så mange andre alternativer. Elsker denne salaten!!
Heisann
Jeg pleier å finne bøffelmozarella på Meny, men det meste som er på markedet er jo laget på kumelk. Og selv om det kan være godt det også, så er det milevis unna bøffelmelken. 🙂
[…] ofte her i huset hvertfall, og sist det skjedde så endte jeg opp med å spise kalveschnitzel, capresesalat og litt ost og salami. Ikke så gæli det […]
Det går ikke å kommentere