Hjem MINE OPPSKRIFTER RAVIOLI NAPOLETANA ER DIGG

RAVIOLI NAPOLETANA ER DIGG

av Espen Nersveen

Selv om det bare er mel og egg som er blandet sammen så føles det allikevel som om man skaper noe når man lager hjemmelaget pasta. Det er jo ekstremt enkelt, men allikevel fænsi. Denne gangen var det ravioli som stod på menyen.

Selv om det fort kan gå flere måneder mellom hver gang jeg plukker Sølvskjeen ned fra bokhylla så blir jeg like glad og imponert hver gang. Det er en helt fantastisk kokebok som tar for seg uendelige mengder med italiensk mat, og den har selvfølgelig egne kapitler for både tørket og fersk pasta.

ravioli_napoletana01

 

Fyllet for dagens pasta var tre forskjellige oster, skinke og litt urter. Det ble knallgodt, og lett en rett jeg kommer til å mekke flere ganger. Er hjemmelaget pasta det enkleste man virkelig kan briefe med på kjøkkenet? Jeg husker selv jeg ble servert det før jeg fant ut at man kan lage mat selv og så på vedkommende som om de hadde funnet opp hjulet på nytt.

Denne mengden var fint til to voksne og ei litta snelle på 4 år.

INGREDIENSER

  • 300 gram tipo 00 mel
  • 3 egg + 1 til pensling
  • 100 g ricotta
  • 100 g mozarella
  • 100 g parmesan
  • 100 g kokt skinke
  • 1 egg
  • liten neve bladpersille
  • salt og pepper
  • olivenolje

SLIK GJØR DU DET

– Legg melet i en haug på kjøkkenbenken og lag et hull i midten til eggene. Knekk eggene, visp de sammen og visp så gradvis melet inn i eggene. Når du har samlet alt så knar du deigen for hånd i 10 minutter.

– Bland sammen ricotta, revet mozarella, revet parmesan, finkuttet skinke og finkuttet bladpersille. Bland så inn ett sammenvispet egg og smak til med salt og pepper.

– Kjevle ut pastaen til lange pastaplater. Legg 1 spiseskje med fyll midt på platen og fortsett med et par cm mellomrom. Pensle med egg rundt fyllet, legg en ny pastaplate over og klem godt sammen. Skjær ut ravioli og forsegl kantene ved å presse ned med gaffel rundt hele.

ravioli_napoletana02

 

– Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann og kok raviolien i ganske nøyaktig 3 minutter.

– Legg raviolien utover en tallerken og hell over rause mengder med knallgod olivenolje. Riv over parmesan og dryss over litt urter som pynt.

Hugg innpå. Sjukt digg da ikke sant?

ravioli_napoletana03

 

Mer snacks

3 kommentarer

Helge april 7, 2015 - 22:11

Hei, Espen

Gratulerer med ny jobb 🙂

Spennende oppskrift dette her. Skal prøve fyllet du brukte, det hørtes godt ut.

Når det gjelder pasta, har jeg et par erfaringer å dele:

– Eggstørrelsen har mye å si på mengden mel. Jeg ville lagt med på ca 95g for medium egg, og 110g på store egg. Synes det gir bedre deig å jobbe med.

– Om du ønsker bruke kortreist, norsk mel – prøv melet fra Kvelde Mølle. De har det i allefall på Ultra. Det er knallbra til pasta.

– En fordel med hjemmelaget pasta, er at den bruker lengre tid på å gå fra rå til overkokt. Dette gir litt mer fleksibilitet på å få fyllet i ravioli perfekt, uten å miste tyggemotstanden i pastaen – en viktig del av opplevelsen!

– Vannet du koker pastaen i skal være akkurat så salt som middelhavet… 😉

Lena september 24, 2018 - 19:50

Hei Espen!

Bruker du pastamaskin, og i såfall, hvilken type bruker du`

Espen Nersveen oktober 19, 2018 - 16:36

Hei
Jeg husker ikke hva den heter, men det er en enkel manuell sak. Er stort sett samme modell de har i de fleste kjøkkenbutikker.

Det går ikke å kommentere