Hjem SJØLVE LIVET EPISK HYTTETUR

EPISK HYTTETUR

av Espen Nersveen

Det begynner å bli noen uker siden nå, men hytteturen ved Mjøsa med trivelige folk, nydelig vin og uendelige mengder mat glemmes ikke så raskt. En hyttetur som gjorde det svært klart at man egentlig ikke trenger noe mer enn et par varmekilder, tilgang på vann og en liten kjøkkenbenk for å diske opp knallgod mat.

At maten ble ledsaget av druesaft dyrket frem av kompetente italienske og franske hender legger jo selvfølgelig heller ingen demper på en slik helg. Vårt vennepar hadde tatt med seg bikkje, og vips så hadde vi fått barnevakt til Iben med på kjøpet. Gutta kokkelerte, fruene skravla og ungen bekreftet at hunden kan være menneskets beste venn. Alle tiders.

Vi grillet kjeribbe, grove italienske pølser og et større stykke culotte. Vi hvitvinsdampet hvit asparges og knasket de med en strøken hollandaise. Det ble laget salat og skålet i Champagne. Vi la kamskjell på grillen og vi bakte en hel piggvar. Vi la oss sent, og stod opp tidlig. Og tror du ikke at alle var enige om at dette burde gjøres igjen, joda, like samstemt som et godt gammeldags diktatur.

Litt ekstra heder må bli gitt til den eminente fileteringskongen hos Knutstad & Holen i Hamar. Tror du ikke mannen fileterte piggvaren vår, men lot den være hel og visuelt uberørt. Han gikk inn langs ryggraden og løsnet filetene. Så vrengte han like så greit hele fisken, og klippet vekk alt av ben før han vrengte den tilbake. Det vi satt igjen med var da en 100% hel piggvar, men helt uten ben. Magisk. Vi fylte den med en hel masse urter, sitron og litt hvitløk og bakte den forsiktig i et kvarters tid. Dro av skinnet og nøt en av havets virkelige delikatesser.

Takk for turen!

vinlineup

kamskjell

salat

asparges

ibenogsara

saus

gresslok

piggvar01

piggvar02

meatfest

stemning

 

Mer snacks

2 kommentarer

Julie juni 18, 2015 - 23:40

Oh lord det så digg ut!

Espen Nersveen juni 19, 2015 - 20:11

Det var virkelig ikke ille. 😉

Det går ikke å kommentere