Hjem MINE OPPSKRIFTERKJØTT GRILLET PIZZA MED OKSEHALERAGU OG BLÅMUGGOST

GRILLET PIZZA MED OKSEHALERAGU OG BLÅMUGGOST

av Espen Nersveen

Hjemmelaget pizza er som regel stas, og enda bedre blir det om du tilbereder den på grillen eller i en stenovn. Jeg steker min pizza på pizzastein i en keramisk kullgrill, og sluttresultatet blir faktisk koko bra. Men om vanlig stekeovn er det du har tilgjengelig så slenger du den inn der. Smaken blir uansett god som gull.

De fleste har laget pizza før, og har dermed oppskrift på deig, men jeg har en god variant beskrevet her. Det som er gøy med pizza er jo hva man legger på toppen, og der er mulighetene uendelige. Her har jeg laget en variant som sparker litt ekstra, og når alt kommer til alt, så er det jo diktatorene i sanseapparatet som avgjør hvorvidt måltidet var en suksess eller ei.

Denne oppskriften stod også i Matmagasinet Nord sin 10’ende utgave, i min debutspalte i dette fabelaktige magasinet. Les mer om dette her.

oksepizza02

 

INGREDIENSER

  • 125 gram ferdig hevet deig per pizza
  • 1 potet per pizza
  • oksehaleragu
  • Kraftkar blåmuggost fra Tingvollost
  • rødløk
  • timian
  • god olivenolje

SLIK GJØR DU DET

– Oksehaleragu tar jo noen timer, og oppskrift på det finner du her. Denne pizzaen er perfekt å lage dersom du skulle ha noe ragu til overs fra en bedre søndagsmiddag f.eks.

– Potetene forkokes i ca 15 minutter til de er akkurat passe møre, med tyggemotstand. Settes i vasken under rennende kaldt vann til de er avkjølt.

– Deigen kjevles ut til passende størrelse med tynn bunn. Potetene kuttes i tynne skiver og legges utover bunnen. Pensle hele pizzaen med god olivenolje. Finsnitt rødløk i tynne skiver og fordel utover pizzaen.

– Legg over mange små hauger med oksehaleragu og til slutt legger du over noen skiver med blåmuggost. Her kan du selvfølgelig variere med mildere oster om du har sartere sjeler på middagsbesøk.

– Jeg lar pizzasteinen ligge på grillen i minimum 30 minutter før jeg skal legge på pizzaen, og liker å grille den på maks 250 grader. Da tar det nøyaktig 4 minutter før alle godsakene på toppen har smeltet sammen og samtidig er bunnen blitt knasende sprø. Sleng gjerne over noen ferske urter like før maten angripes. Fytti katta så godt ’a gitt.

oksepizza03

 

Mer snacks