Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP NYDELIG CREMANT MED CHAMPAGNE-KVALITET

NYDELIG CREMANT MED CHAMPAGNE-KVALITET

av Espen Nersveen

Champagne er og blir Champagne. Kongen av musserende viner, ingenting vil noengang matche de beste flaskene herfra. Men det betyr heldigvis ikke at alt annet er uinteressant. Det fins masse spennende musserende viner, og til langt lavere priser. Blant annet denne strålende flasken med Cremant av Jean Paul Brun. En Cremant som faktisk holder Champagne-nivå, og det til halve prisen.

Jean Paul Brun holder til i Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, innehar 45 hektar vinmark og lager vinen sin på tradisjonelt burgunder-vis. Det viktigste for han er å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter. Dagens flaske er laget på druer fra 25 år gamle vinstokker som lever i et kalkholdig og steinete jordsmonn rundt Charnay. Vinmarkene ligger nærmere 300 m.o.h. og sikrer dermed lang kjølig modning.

charme2

Jean Paul Brun Cremant de Bourgogne Blanc de Blancs Extra Brut 2011
Pris: 174,50
Varenummer: 9106401
Basisutvalget

Lys gyldengul farge. Flott aromatisk nese med gjærbakst, sitrus og moden gul frukt. Dufter av sjø og hvite blomster. Syrlig, frisk og knusktørr. Kremete og middels fyldig, presis og ren. Sitronzest, lime, grapefrukt og gule syrlige epler. Potente, små bobler. Noe bitterhet i avslutningen. God lengde. Særs flott Cremant.

Jeg ble positivt overrasket over denne vinen, den har en munnfølelse og en syrestruktur som oser kvalitet. Hadde jeg fått den blindt så skal du ikke se bort ifra at jeg hadde rotet meg borti noe Champagne i en lavere prisklasse. En Cremant jeg absolutt vil anbefale, og som i tillegg er i basisutvalget. En perfekt aperitif.

Mer snacks